Tidigare VIBK-målvakten klar för SSL-nykomlingen

Jönköpings IK tog i våras klivet upp i landets högsta innebandyserie, SSL. I kväll skrev Vimmerbysonen Filip Bergman på ett tvåårskontrakt efter två säsonger i Onyx. – En riktigt härlig utmaning är spontant det första jag känner, säger Filip Bergman till klubbens hemsida.

Filip Bergman lämnar Onyx och flyttar till Jönköping för spel i Sveriges högsta liga, SSL. Foto: Jönköpings IK

Filip Bergman lämnar Onyx och flyttar till Jönköping för spel i Sveriges högsta liga, SSL. Foto: Jönköpings IK

Foto:

Innebandy2017-05-30 19:42

Filip Bergman, 24, är född och uppvuxen i Vimmerby och spelade innebandy i Vimmerby IBK i många år.

Sedan gick flyttlasset till Linköping och där fick han spela med Linköpings IBK i SSL men de två senaste säsongerna har han vaktat kassen för Onyx IBK i allsvenskan.

Nu går han vidare. Tidigare i kväll blev han klar för Jönköpings IK som tog klivet upp i allsvenskan i våras.

Till klubbens hemsida kommenterar Bergman varför han gick till JIK och summerar åren i Onyx. 
- En riktigt härlig utmaning är spontant det första jag känner, dels att flytta till en ny stad med allt vad det innebär men framförallt är det den sportsliga utmaningen som lockar. Jag har haft en jättefin tid i Onyx och har bara gott att säga om föreningen men känner att jag är redo att ta steget till världens bästa liga. Jag har bra koll på JIK sen innan och det är ett lag med väldigt stor potential som jag tror kan överraska många. Att man har varit så starka på ungdomssidan i flera års tid där man hela tiden slussar upp talangerna gör att man har en stabil grund att stå på där framtiden ser väldigt ljus ut, säger han till klubbens hemsida. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!