Oväntade mötet mellan fotbollsprofilerna

Innebandyderby i Mariannelund. Då dök två fotbollsprofiler upp, i varsitt lag. Oskar Stejdahl i HM IS och Johan "JC" Carlsson i Vimmerby B. Klart det blev lite snack mellan dem innan matchen...

Fotbollsprofilerna Oskar Stejdahl och Johan "JC" Carlsson möttes i ett innebandyderby i Mariannelund i fredags kväll.

Innebandy2022-10-21 20:48

Furulundshallen. Fredag kväll. Inte undra på att en och annan åskådare höjde på ögonbrynen en aning när de fick se två starka fotbollsprofiler göra entré. Oskar Stejdahl och Johan Carlsson hälsade så gott på varandra inför derbykampen.

Stejdahl, som efter fotbollsåren på mycket hög nivå i Åtvidabergs FF och Oskarshamns AIK, hade ett uppehåll innan han avslutade delar av hösten i Hvetlanda GIF. "JC" är nybliven seriesegrare i Vimmerby IF.

Men den här kvällen, den här matchen, då handlade det om innebandy i fyran.

– Vi får se hur det går. Jag har inte lite lirat innebandy på sju år. Då vann vi varenda match, sa Stejdahl och skrattade.

Och "JC" då? Jodå, han gjorde också comeback.

Bara för den här matchen, eller...?

– Vi får se. VIBK är lite kort om folk, men det ska bli kul, sa han.

Oskar Stejdahl fick första ordet i den här matchen. Efter en soloraid avslutade han snyggt och satte 1–0 efter nio minuter. Han var väldigt företagsam och det var svårt att tro att det var så länge sedan som han spelade innebandy. Innan den första perioden var till ända hade HM IS gått fram till 3–0. Johan Carlsson presenterade sig på allvar i mittperioden då han stod för VIBK:s båda mål. Stejdahl ville inte vara sämre, utan gjorde 6–2-målet i slutet av perioden. JC nätade sedan fram till 6–3, där HM IS till slut vann med 11–4.

Målen hemmalaget: Emil Sjökvist 3, Oskar Stejdahl 2, Gabriel Rickardsson 2, Martin Hesselgren, William Stejdahl, Melvin Adolfsson, August Gustavsson.

Oskar Stejdahl gjorde matchens första mål mot VIBK B.