Karlsson om succéinhoppet: "Riktigt laddad"

Craftstaden gjorde mål på sina tre första avslut. Då fick Patrik "Bobby" Karlsson ta plats i VIBK-målet och han bidrog starkt till att laget lyckades vända och ta den där segern. "Jag kände mig riktigt laddad på bänken så det var inga problem att hoppa in", säger han.

Patrik Karlsson fick hoppa in i VIBK:s mål efter fem minuter och stod för en stark insats.

Patrik Karlsson fick hoppa in i VIBK:s mål efter fem minuter och stod för en stark insats.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2021-11-03 16:00

Patrik Karlsson har spelat många derbyn mot Craftstaden genom åren och uppskattar de matcherna extremt mycket. Nu fick han börja på bänken för VIBK och kunde bara se hur Craftstaden gick fram till 3–0 inom loppet av fem minuter.

– Jag led verkligen med Jesper (Ahnfeldt) i det läget. Jag har varit med om det själv när allt går in och det var ett klokt val av honom att kliva av direkt.

Var det svårt för dig att gå in i det läget?

– Det kan vara tufft, men den här gången kände jag mig väldigt laddad även att jag satt på bänken i och med att det var ett derby med så mycket på spel. Jag fick en bra start och var inte särskilt orolig för att vi inte skulle vända matchen.

Karlsson släppte in 4–1 i början av andra perioden, men fick se sitt lag vända till 6–4.

– Sedan fick de komma ikapp till 6–6 och det är också lite typiskt oss. Inför tredje pratade vi mycket om att fokusera på det defensiva och sedan kom målen framåt också. Jag tycker att tredjefemman gjorde det riktigt bra och sedan var det skönt att se att "Jonte" (Green) fick det att lossna på allvar.

VIBK vann till slut med 11–7 och tog tre poäng som gör att de är med i matchen. En faktor som "Bobby" framhöll var stämningen i hallen.

– Det var riktigt härligt att ha en klack tillbaka i hallen. Det gjorde mycket för oss ute på planen.

VIBK jublar inför klacken som bidrog till att höja stämningen i hallen.
VIBK jublar inför klacken som bidrog till att höja stämningen i hallen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!