Toksågar motståndarna

Jumbofinalen i division fyra mellan Lokomotiv Nässjö och Hultsfred slutade 5-5. Men det var inte resultatet som tränaren Jonathan Edgren fokuserade på efter matchen. – Jag är mest glad över att vi kom därifrån utan några allvarliga skador, säger han.

IRRITERAD. Hultsfreds tränare Jonathan Edgren uppskattade inte Nässjös spelstil. Foto: Magnus Strömsten

IRRITERAD. Hultsfreds tränare Jonathan Edgren uppskattade inte Nässjös spelstil. Foto: Magnus Strömsten

Foto:

Innebandy2016-12-05 13:00

Hårda ryggtacklingar intill ribbstolarna, slag i magen och allmänt fula tilltag. Det är Jonathan Edgrens beskrivning av Nässjös spelstil.

– Jag har aldrig varit med om något liknande. Ärligt talat så var det inte någon rolig match att spela. Man visste aldrig när det skulle smälla nästa gång.

Ny förening

Enligt Edgren tog det bara några minuter innan domarna var framme hos hemmaspelarna och sa att de skulle lugna ner sig.

– Nässjö är en nystartad förening där tre-fyra killar vill spela innebandy. De andra verkar mest vara intresserade av att förstöra för motståndarlagen.

Blev det mycket powerplay för er del?

– Ja, jag tror att de drog på sig åtta eller nio utvisningar. Men vi gjorde bara ett PP-mål. Det var svagt av oss. Vi borde ha utnyttjat det bättre.

Inför helgens omgång hade både Nässjö och Hultsfred tio raka förluster. Därför var det inte någon större skräll att jumbofinalen slutade oavgjort.

– Man har lite blandade känslor så här efteråt. Det är skönt med en poäng, men egentligen borde vi ha vunnit. Vi hade 12-13 ramträffar och uppskattningsvis 85-15 i bollinnehav. Det kändes som att deras fula spelstil hämmade oss, säger Jonathan Edgren.

Hultsfreds mål gjordes av Rasmus Sandsborg, Simon Bowein, Oskar Borgström, Gustav Tegberger Karlsson och Viktor Ström.

Lokomotiv Nässjö ligger fortsatt sist i division fyra, på grund av sämre målskillnad (-145) än Hultsfred (-108).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!