Toppspelarna slutar

Tre av toppspelarna försvinner. Men faran för att HM IS inte ska få ihop ett damlag till hösten är avvärjd. – Vi har 13-14 spelare klara i dagsläget, säger tränaren Anders Ingvarsson.

Rebecka Sand har deklarerat att hon slutar i HM IS. Foto: Magnus Strömsten

Rebecka Sand har deklarerat att hon slutar i HM IS. Foto: Magnus Strömsten

Foto:

Innebandy2016-09-01 14:00

Innebandydamerna i HM IS svarade för en fin fjolårssäsong och slutade med sina 50 poäng på en fjärdeplats.

Mycket tack vare Rebecka Sand, Elice Rundgren Ingvarsson och Maria Karlsson som var lagets främsta poängplockare och tillsammans noterades för 137 poäng. 

Sand kom femma i poängligan, Rundgren Ingvarsson sexa och Karlsson 21:a.

Men det var deras sista säsong och nu har de tackat för sig. 

– Innebandy är kul och så men det tar mycket tid, speciellt när man ofta jobbar kvällar och helger. Då tröttnar man och jag vill inte heller göra något halvdant, säger forwarden Elice Rundgren Ingvarsson. 

Har du stängt dörren helt och hållet?

– Man ska väl aldrig säga aldrig, säger hon.

”Fyllda av tacksamhet”

På grund av de tre spelarförlusterna har det satt rykten i svang om att det inte skulle finnas något lag kvar till höstens seriepremiär. 

Något som tränaren Anders Ingvarsson säger så här om:

– Vi får ihop ett lag men frågan har varit uppe om vi ska vara med eller inte. Vi hade ett möte och då var det elva-tolv spelare som ville spela, det var på tok för många för att vi ens skulle fundera på att dra oss ur, säger Anders Ingvarsson.

”Inte gett upp hoppet”

Att de har tappat sina tre främsta poänggörare är givetvis ett tungt slag.

– Man respekterar deras beslut och vi tackade av dem i våras, vi är fyllda av tacksamhet för deras insatser, säger Anders Ingvarsson. 

– Vi har väl inte gett upp om hoppet om Elice och Rebecka. Just nu säger de nej men de kan ändra sig men vi ska inte tjata på dem. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!