Tränaren: "Jag kommer inte fortsätta"

Sandra Elmér har bestämt sig. Hon lämnar tränarrollen i Vimmerby IBK:s damlag.

Foto: Arkiv

Innebandy2020-03-23 20:30

– Jag kommer att sakna de fantastiska tjejerna i laget, men det känns ändå som helt rätt beslut. För tillfället har jag varken tiden eller energin som krävs för att fortsätta, säger Elmér som informerade spelarna efter den sista seriematchen mot Värnamo.

Jonas Friberg var huvudtränare för damlaget fram till månadsskiftet november/december. När han avgick på grund av spelarbrist utsågs Sandra Elmér till ny tränare.

– I det läget fanns det tankar på att jag skulle fortsätta även nästa säsong. Men de senaste månaderna har jag känt att det inte fungerar med jobb, familj och så vidare. Jag får inte ihop livspusslet, helt enkelt. Stundtals har det varit tufft att åka ifrån barnen när det har varit träningar och matcher.

Sandra Elmér kommer dock inte att släppa innebandyn helt.

– Tanken är att jag ska fortsätta i VIBK:s sportgrupp, som bland annat jobbar med damtruppen till nästa säsong. Och min man (Michael Elmér) är ju tränare i herrlaget, så det kommer bli en del innebandy även fortsättningsvis.

Är det klart med någon ny damtränare?

– Nej, inte än. Jag vet att styrelsen jobbar med det. Eftersom jag meddelade mitt beslut ganska tidigt kunde de påbörja den processen innan säsongen var slut.

VIBK slutade sist i damettan, efter en rörig avslutning på säsongen där två lag lämnade walkover i slutomgångarna. Under måndagen meddelade förbundet att Vimmerby kommer spela i division ett även nästa säsong.

Vimmerbys poängliga: 1) Greta Koponen 21 (15+6), 2) Emma Sjökvist 20 (14+6), 3) Elin Andersson 13 (8+5), 4) Ammelie Lennström 10 (3+7), 5) Edith Edvardsson 5 (3+2).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!