Tränaren: "Nu är det bara att ta fram taktiktavlan"

Det var ett tungt besked som landade på tisdagseftermiddagen. Både Vimmerby IBK:s division 1-serie och HM IS division 3-serie, med flera, pausas med anledning av de skärpta allmänna råden för Jönköpings län. "Tråkigt, men man har full förståelse för det", menar VIBK-damernas tränare Micael Nilsson.

Micael Nilsson, t.v., har förståelse för beslutet som togs.

Micael Nilsson, t.v., har förståelse för beslutet som togs.

Foto: Michael Nordin

Innebandy2020-11-03 18:07

Flera innebandyserier i Småland pausas eftersom majoriteten av lagen är från Jönköpings län. Alla matcher skjuts upp till och med den 24 november, i första hand. Det påverkar flera lokala lag. 

Vimmerby IBK-damernas division 1-serie, HM IS-herrarnas division 3-serie och division 4-serien med HM IS B, Vimmerby IBK B och IBK Svala. Alla de igår i de serierna som skjuts upp. Även Vimmerby IBK:s herrjuniorer (HJ) får ta ett uppehåll från spel.

– Det har varit på tapeten och man har bara väntat på beskedet. Det är tråkigt, men man har full förståelse för det. Kan man få bort den här "bacillusken" för all framtid så är vi givetvis med och bidrar till det, säger VIBK:s damtränare Micael Nilsson. 

VIBK kommer dock att fortsätta bedriva träningsverksamheten.

– Ja, än så länge är det tanken. Vi har inte hört något annat från föreningen så vi kör på. Kommer det andra direktiv så är det bara att pausa, menar Nilsson. 

Hans lag har inte spelat match sedan den 24 oktober. 

– Vi får se när vi kan komma igång igen. Nu är det bara att ta fram taktiktavlan och sitta och kolla på gamla klipp så länge. 

Här är alla serier i Småland som pausas: Herrar Division 2, Herrar Division 3N, Herrar Division 4NV, Herrar Division 4NÖ, Damer Division 1, Damer Division 2V och Herrjunior 18N. 

Vi har sökt representanter från HM IS för en kommentar. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!