Tränaren om motståndet: "Måste möta upp det"

För nästan tre och en halv månad sedan möttes Vimmerby IBK och Bergs IK. Då blev det förlust för de förstnämnda. Nu får man chans till revansch hemma i Vimmerby idrottshall. "Vi måste möta upp deras frenesi och tempo", menar VIBK-tränaren Michael Elmér.

Får Vimmerby IBK jubla hemma i idrottshallen på fredag kväll när Bergs IK gästar?

Får Vimmerby IBK jubla hemma i idrottshallen på fredag kväll när Bergs IK gästar?

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2022-02-10 20:00

Vimmerby IBK-herrarna fortsätter att jaga viktiga poäng i innebandyettan.

Senast blev det en mycket tung förlust efter förlängning hemma mot Nyköping, där gästerna avgjorde i slutsekunden (8–9).

– Vi agerar som ett bottenlag i den matchen och har svårt att spela på vår ledning. Vi blir lite för ängsliga, sammanfattar tränaren Michael Elmér. 

Matcherna duggar tätt för ett VIBK som tidigare fått flera matcher uppskjutna. På fredag kväll är det Bergs IK som kommer till Vimmerby. Ett Berg som tidigt in på säsongen slog VIBK med 7–3.

– Den första perioden, uppe i Ljungsbro, var nog den mest temporika vi spelat. Berg är ett helt annat lag än Nyköping så det kommer bli en helt annan match. Vi måste möta upp deras frenesi och tempo och sätta vårt försvarsspel. Sen är det viktigt att sätta våra chanser vi får, vilket vi inte lyckades göra mot dem senast, menar Elmér.

VIBK hade inför matchen fått ett par positiva coronafall och testade hela truppen under torsdagkvällen. Där visade det sig att smittan inte hade spridit sig vidare till övriga i spelartruppen. "Matchen blir av", skrev tränaren Elmér i ett meddelande till Sporten.

Vimmerby Tidning live-sänder matchen mellan VIBK och Bergs IK på fredag kväll. Ni hittar sändningen på vår sajt www.vimmerbytidning.se. Matchstart är klockan 19:30.

Michael Elmér, tränare för Vimmerby IBK:s herrar.
Michael Elmér, tränare för Vimmerby IBK:s herrar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!