Tränaren om nyförvärvet: "Kan ta över Walls roll"

Vimmerby IBK har presenterat sitt fjärde nyförvärv inför återkomsten i division 1. Det är centern Kevin Rosén som ansluter till truppen.

Kevin Rosén är klar för Vimmerby IBK.

Kevin Rosén är klar för Vimmerby IBK.

Foto: VIBK

Innebandy2020-05-06 10:25

Kim Karlsson tackade nej.

William Park tackade nej.

Men Kevin Rosén tackade ja. Därmed har VIBK spikat sin forwardsuppsättning till nästa säsong.

– Det är ett väldigt intressant nyförvärv. Kevin smälter in bra i truppen, både sportsligt och socialt. Det är en stabil och välskolad center. På sikt kan det bli han som tar över Victor Walls roll i laget, säger tränaren Michael Elmér.

21-årige Kevin Rosén kommer ursprungligen från Eksjö. Efter några säsonger i Husar har han representerat IBK Vöikers, Vetlanda IB och Husqvarna IK. Säsongen 2018/19 gjorde Rosén 57 poäng i division 3. Därefter väntade ett utlandsäventyr i Australien.

Nu är Kevin Rosén tillbaka på svensk mark – och då blir det spel i Vimmerby IBK. Efter några provträningar skrev han på kontraktet i tisdags kväll.

– Det är svårt att värdera 57 poäng i division 3. Vad är det värt i division 1? Jag vet inte. Men jag vet att Kevin är en duktig innebandyspelare som kommer göra mycket nytta hos oss, säger Michael Elmér.
Han tillägger:
– Jag kommer inte sätta några höga poängkrav på honom. Det är snarare Kevins smartness i det taktiska försvarsspelet som är hans främsta egenskap.

Tidigare har VIBK värvat målvakten Linus Olsson, backen Albin Westergren och forwarden Adrian Brorsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!