Tränartrojkan kan splittras: "Just nu är det osäkert"

Säsongen som nykomling blev ingen hit. HM IS hann bara spela en handfull matcher i innebandytrean innan allt blåstes av. Nu är det klart att det blir förändringar på tränarsidan. "Det är osäkert just nu", säger klubbens ordförande Roger Olofsson.

Gjort sitt. Alexander Larsson uppges vare sig spela vidare eller träna HM IS i innebandy kommande säsong.

Gjort sitt. Alexander Larsson uppges vare sig spela vidare eller träna HM IS i innebandy kommande säsong.

Foto: Torbjörn Allvin

Innebandy2021-04-28 07:00

Alexander Larsson, Jimmy Risberg och Emil Sjöqvist har delat på tränaruppdraget i HM IS.

Det kommer de inte att göra 2021/2022.

– Jag är högst osäker för egen del. Vi väntar tillökning i sommar och jag börjar komma upp i åldern. Dessutom hänger det mycket på att inte Alexander kommer att fortsätta. Vi har hängt ihop länge och det påverkar mitt beslut. Han har tagit ett stort ledaransvar, säger Jimmy Risberg och tillägger:

– Just nu är min känsla att jag bara kommer att träna flicklaget.

Det i sin tur skulle också betyda att han slutar spela. Precis som de andra två har han kombinerat eget spelande med tränarrollen.

Roger Olofsson bekräftar att Alexander Larsson slutar som tränare:

– Jag vet att Alexander inte har tänkt att fortsätta. Det är tråkigt för oss. Jag har pratat lite med Jimmy, men nu är det ett tag sedan. Där kan jag inte säga så mycket. Emil har däremot sagt att han kan tänka sig att hjälpa till att hålla i träningar, men han gör det inte ensam.

Hur går ni vidare nu?

– Helt klart måste vi börja jobba mer aktivt med den här frågan, absolut. I dagsläget har vi mig veterligen inte tittat på fler alternativ än de tre tränare vi haft. Just nu är det bara att konstatera att det är en osäkerhetsfaktor. Det viktigaste för oss nu är att försöka lösa tränarbiten.

Oavsett hur han gör själv, så känner Jimmy Risberg ett stort ansvar för klubben. Hjärtat bankar hårt för HM IS.

– Jag hoppas verkligen att styrelsen hittar andra namn som kan ta över som tränare. Jag är jäkligt mån om innebandyn i klubben och det är viktigt att vi har kvar ett herrlag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!