Tre enkla poäng för Vimmerby IBK

Vimmerby IBK gjorde processen kort med jättejumbon i innebandyettan, Månsarps IBK, på fredagskvällen. 2-0 efter tre minuter blev 4-0 efter nio minuter och sedan var segern i hamn för tabelltvåan, som även fick oväntad hjälp av Nybro i kampen om avancemang till division ett.

Vimmerby IBK:s skyttekung Jonatan Green hade återigen en stark kväll när Vimmerby IBK vann enkelt borta mot tabelljumbon Månsarp. Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2018-01-26 20:43

Slutsiffrorna skrevs till slut till bekväma 8-5 för Vimmerby i kvällens bortamatch mot Månsarp i Norrahammar - trots att man släppte in tre snabba mål i slutet av matchen då Månsarp gick från 2-8 till 5-8.

Stor segerorganisatör i Vimmerby var skyttekungen Jonathan Green som svarade för hela fem mål och en målgivande passning. Noterbart också Victor Walls fyra assists. Skotten vann VIBK med hela 46-20.

Tack vare segern befäste Vimmerby sin andraplats i division 2-tabellen (de två första spelar i division ett nästa säsong).

Dessutom fick VIBK hjälp i kampen om uppflyttning. För samtidigt som Vimmerby slog Månsarp skrällde Nybro och besegrade serietrean Hovshaga på bortaplan.
Detta innebär att VIBK, med en match mer spelad, nu är fyra poäng före Hovshaga.

Serieledande Kalmarsund Ungdom hade inga problem att besegra Carlshamn och behåller försprången på två poäng till VIBK.

Första perioden: 0-1 (01:25) Jonas Friberg (Victor Wall), 0-2 (03:21) Jonatan Green (Kim Karlsson), 0-3 (08:30) Jonatan Green (Victor Wall), 0-4 (09:10) Marcus Pettersson (Jonas Friberg).
Andra perioden: 0-5 (02:57) Johan d.ä. Carlsson (Jonatan Green), sp 5 mot 4, 1-5 (05:44) Sebastian Sigfridsson (Mattias Kristensson).
Tredje perioden: 1-6 (02:40) Kim Karlsson (Victor Wall), 2-6 (04:24) Erik Gustavsson, 2-7 (09:47) Jonatan Green (Ludwig Strömsten), 2-8 (12:01) Jonatan Green (Victor Wall) sp 5 mot 4, 3-8 (12:16) Jonathan Wallmon (Johan Tisell), 4-8 (12:39) Rasmus Nilsson (Markus Axelsson), 5-8 (16:42) Sebastian Sigridsson (Johan Tisell), 5-9 (17:21) Jonatan Green (Mattias Kåhlman).
Skott: 20-46 (6-17, 7-15, 7-14)
Utvisningar, Månsarp: 3x2 min. VIBK: 1x2 min.