Tre lirare från Linköping till VIBK

I kväll är de med allihop när Vimmerby IBK gör sin första träningsmatch för säsongen. Anders Billqvist, Mattias Nilsson, Jonas Friberg och Fredrik Lindhagen. Där har ni VIBK:s nyförvärv inför kommande säsong.

Mattias Nilsson, Jonas Friberg och Fredrik Lindhagen är Vimmerby IBK:s tre senaste nyförvärv. De bor i Linköping och ska pendla till Vimmerby för träningar och matcher. Foto: Magnus Strömsten

Mattias Nilsson, Jonas Friberg och Fredrik Lindhagen är Vimmerby IBK:s tre senaste nyförvärv. De bor i Linköping och ska pendla till Vimmerby för träningar och matcher. Foto: Magnus Strömsten

Foto:

Innebandy2004-08-06 06:49

I kväll visar de upp sig i idrottshallen när ärkerivalerna Oskarshamn kommer på besök.
Är ni nöjda med värvningarna?
- Ja, absolut. Alla fyra kommer säkert att tillföra klubben en hel del. Samtidigt hade vi gärna sett att vi fått ytterligare någon eller några spelare för att spetsa till det ytterligare ett snäpp.
Orden är tränare Michael Elmérs.

Wronski kommer?
Han hoppas att Finspångs Oliver Wronski ansluter till klubben så småningom:
- Just nu är det väl 50 procents chans att han väljer oss. Han kan spela både back och forward och skulle förstärka laget.
En som definitivt gör det är Jonas Friberg. En gång skyttekung i klubben och som de senaste åren spelat för Finspång i elitserien.
- Jonas kommer att betyda massor för oss. Inte bara för sina spelmässiga kvaliteter, utan även för sina ledaregenskaper och som stämningshöjare. Han har även redan visat taktiska färdigheter när vi har haft genomgångar.

Bättre tränade
Michael Elmér tycker att det ser betydligt bättre ut i år än vad det gjorde vid samma tidpunkt förra året.
- Det går nästan inte att jämföra. Jag tycker att vi ser 30-40 procent piggare och mer konditionsstarkare ut nu.
Truppen kommer att innehålla 22 spelare, eventuellt 23 om Wronski ansluter. Just nu är 26-27 spelare i gång och tränar. Många av dem är unga förmågor.
- Flera ungdomar verkar ha tagit ett kliv framåt och det ska bli väldigt intressant att följa Stefan Johansson, Linus Isaksson och Oskar Lönn. Det är väl dom tre som för närvarande är mest aktuella för att konkurrera om en plats.

Bröderna fortsätter
Elmér framhåller även juniorer som backen Robert Kågesjö och anfallaren Johan Karlsson, som båda är med mot Oskarshamn på fredag.
Ett par rutinerade spelare aviserade tidigt att de skulle lägga klubban på hyllan efter förra säsongen. Hur blir det?
- Vi har fått positiva besked både från Mathias Jansson och Jonas Jansson. Även Mikael Nilsson var tveksam, men han är igång och löptränar och ska ge ett besked i slutet av augusti.
Ni har tränat ett par gånger. Är det någon spelare som sett extra pigg ut?
- Jonas Friberg har varit alert, liksom Magnus Söderholm och målvakten Patrik Karlsson.

Högre press
Innan serien startar mot Olofström borta den 25 september väntar ett intensivt tränande och matchande för VIBK. Nästa helg spelar laget en turnering i Båstad mot bra motstånd. Och helgen innan premiären väntar det bästa motståndet som går att uppbringa i världen, nämligen svenska mästarna Balrog.
Rent speltaktiskt kommer VIBK enligt tränaren att försöka pressa betydligt högre upp än vad laget gjort de senaste åren. Det bör passa Vimmerby.
Årets första laguppställning ser ut så här:
Målvakt: Anders Billqvist (Patrik Karlsson).
Förstafemman: Oskar Lönn - Mathias Jansson. Linus Isaksson - Niclas Nilsson och Johan Astbrant.
Andrafemman: Mattias Nilsson - Robert Kågesjö. Jonas Friberg - Joakim Astbrant och Fredrik Lindhagen.
Reserver: Mathias Lennström, Christian Olivestam och Johan Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!