Tre nya provspelare i Vimmerby IBK

William Park, Albin Westergren och Jesper Ahnfeldt. De var de nya provspelarna som fanns med på måndagens VIBK-träning och som är aktuella för laget till nästa säsong. "Jag är jätteintresserad av alla", säger VIBK-tränaren Michael Elmér efter träningen.

William Park, längst ut till höger, i samspråk med målvakten Linus Olsson. De spelade i samma lag som Albin Westergren, längst ut till vänster.

William Park, längst ut till höger, i samspråk med målvakten Linus Olsson. De spelade i samma lag som Albin Westergren, längst ut till vänster.

Foto: Haris Dreco

Innebandy2020-04-13 18:30

Vimmerby IBK letar förstärkningar inför nästa säsong i division ett. Under måndagens träning fanns tre nya provspelare med.

En av dem var duktige forwarden William Park, född 2000, som senast kommer från spel med Lagan IBK i Allsvenskan. Han visade verkligen prov på målsinne och satte bollen i nät flera gånger under internmatchen som spelades. 
– Det är många unga och hungriga killar här i VIBK. Det ser spännande ut, säger Park efter träningens slut.

En annan som fanns med var backen Albin Westergren, också född 00. Förra säsongen höll han till i Växjö IBK:s U-lag i division ett. Nästa säsong kan det bli Vimmerby IBK.
– Kul att vara här och provträna lite och känna på hur det är. Spelet fungerade bra och det var bra fart och tempo, vilket passar mig, säger Albin Westergren.

Innan träningen var han i Vimmerby och tittade på en lägenhet.
– Det var bara något vi kollade på men inget är klart, varken med lägenheten eller med VIBK.
Vad har du för alternativ?
– Vi får se. Just nu är det andra klubbar som också är intresserade och jag kommer att träna med dem också, säger Westergren.

Förutom Park och Westergren provtränade även Westervik IBK:s målvakt Jesper Ahnfeldt. Linus Olsson, målvakten som fanns med redan förra måndagen, provtränade med VIBK igen.

Tränaren Michael Elmér var nöjd med vad han fick se under träningen som höll på i över en timme. Spelarna delades upp i två lag och spelade match, tre gånger 15 minuter.
– Det började lite avvaktande. Men sen tycker jag man ser att kompetensen som finns hos spelarna kommer fram mer och mer. Visst, man får dra lagom slutsatser av en sådan här träning som ändå är "off season" för oss, säger Elmér.

VIBK har sedan tidigare värvat Adrian Brorsson men behöver givetvis få in ytterligare förstärkningar. Alla provspelare som var med på måndagens träning är väldigt aktuella för nästa säsong, menar Elmér.
– Park (William) visar vilken bra avslutare han är när han får bollen. Albin (Westergren) visar med sitt spel att han är en bollförande back som gärna följer med upp. Och Jesper (Ahnfeldt) gör det också bra, säger han och fortsätter:
– Hade de inte varit aktuella så hade de inte varit här. Jag är intresserad av alla här. Vi hade behövt få in en målvakt, en back och en forward.

Albin Westergren, back, var med på måndagens träning med Vimmerby IBK.
Albin Westergren, back, var med på måndagens träning med Vimmerby IBK.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!