Tre starka poäng för Vimmerby IBK

Vimmerby IBK fick svettas under två och en halv period borta mot Nybro under fredagen. Men mot slutet av matchen satte VIBK tre mål och kunde till slut vinna med 5-1.

Jonatan Green gjorde ett mål och två assist när Vimmerby IBK slog Nybro på bortaplan.

Innebandy2019-10-11 22:09

Vimmerby IBK ställdes borta mot Nybro under fredagskvällen och det var en jämn drabbning mellan två lag som vunnit sina premiärmatcher. Det blev till slut VIBK som fick åka hem med alla poängen, efter att ha gjort fem mål och släppt in ett.
– Det var jämnt väldigt länge men vi hade lite marginaler emot oss och kunde egentligen sprungit ifrån tidigare. Men vi åker inte iväg på bortamatch för att spela chansspel utan vi åker iväg för att ta alla poäng, säger VIBK-tränaren Michael Elmér.

Den första perioden slutade 1–1 efter att Nybro inledningsvis haft kommandot och fört matchen. Efter knappt åtta minuter tog hemmalaget också ledningen genom Einar Karlsson. VIBK höjde sig sedan, men det dröjde ända till slutsekunderna i den första perioden innan man kunde utjämna. Johan Carlsson (den äldre) höll sig framme och gav sitt VIBK ett oavgjort resultat i periodpausen.
– Det var ett psykologiskt viktigt mål för oss där. Det tog ett tag för oss att komma in i matchen men det var viktigt att vi fick målet till slut, säger Michael Elmér.

I den andra perioden var det VIBK som inledde bäst och skapade ett par chanser. 1–1 stod sig dock fram tills att det var drygt fem minuter kvar av perioden. Då slog nämligen VIBK:s Jesper Nilsson till och gav VIBK ledningen med 2–1 efter att Jack Fridh spelat fram honom. Mot slutet försökte Nybro få till en kvittering men VIBK höll undan och kunde gå in till paus stärkta av att ha fullbordat vändningen.
– Jesper Nilsson kom in var sjätte byte och var lite halvkall från bänken men lyckades ändå trycka dit den, vilket var viktigt för oss. Det visar på bra moral och att vi har folk från bänken som kan komma in och göra avtryck också, säger VIBK-tränaren.

Nybro kom ut starkt i period tre och började trycka på rejält i mitten av den. Laget var också nära att kvittera flera gånger om, men VIBK-målvakten Ludwig Strömsten och hans lag stod emot. Och mitt i Nybro-pressen stack VIBK upp och punkterade tillställningen med knappa två minuter kvar när Albin Alfonsson satte 3–1. När Nybro sedan tog ut sin målvakt för att hitta en reducering utökade VIBK istället till 4–1 genom samme Alfonsson. Jonatan Green ville sedan inte gå mållös från matchen och satte dit 5–1 i öppen kasse i slutsekunderna.
– Vi backar hem lite men det är inte så att vi behöver be om ursäkt för segern utan vi har fler chanser. Deras målvakt får ju priset som matchens lirare och håller ned siffrorna, säger Elmér.

Ludwig Strömsten, Melvin Hemmingsson, Hampus Starkenberg och Kevin Hultman fick beröm för sin match i VIBK-dressen.