Tre VIBK-poäng trots svag insats

- Tre poäng och jullov. Det var väl det bästa med den här kvällen. Ja, Vimmerby IBK:s tränare Mathias Westerling-Jansson sammanfattade lagets 8-6-seger mot Ingelstad i division 2 i går kväll ganska bra.

Innebandy2011-12-16 23:07

Matchens fem första och matchens fem sista minuter var väl okej. Allt däremellan vill nog Vimmerby IBK glömma ganska snabbt. För det var sannerligen inget ögongodis de 101 personerna på läktaren i Vimmerby idrottshall bjöds på. Tempofattigt, stillastående och uddlöst framåt.
Det krävdes ett mål i baken för att Vimmerby skulle vakna till liv. I slutet av den första perioden gjorde VIBK sedan tre mål på tre minuter och kunde tack vare det gå till periodvila med 3-1-ledning. Och det var inte direkt några vana målskyttar som klev fram när det knöt sig för de övriga. Linus Isaksson, Ricky Gustavsson och Michael Nordin var det som svarade för vändningen.

"Vår sämsta insats"
När Linus Isaksson sedan prickade in ett långskott, som betydde 4-1, i mitten av den andra perioden var vi nog många som trodde att det skulle kunna rinna iväg. För även om inte VIBK gjorde någon stark insats, så var det ännu sämre ställt hos gästande Ingelstad. Laget låg extremt lågt i sina försvarspositioner och spelade väldigt destruktivt - idel långa lyft och chansavslut i massor.
- Jag tror att det här var vår sämsta insats för säsongen. Ändå vinner vi med 8-6, så det säger väl en del, menar tränare Westerling-Jansson.

VIBK dominerade
När halva matchen hade gått kändes det som att Vimmerby hade full kontroll på händelserna. Ingelstad reducerade dock till 4-2 i numerärt överläge och fick efter det påfyllning av energi. Reduceringen till 4-3 kom i slutet av andra perioden och kvitteringen till 4-4 i inledningen av den tredje.
- Jag vet ärligt talat inte vad vi höll på med. Några killar slet och försökte men mest handlade det om att spela innebandy stillastående från vår sida, säger VIBK-tränaren.