Tredje förlusten för Vimmerby

3-0-ledning efter halva matchen. Då drog Slätafly upp fredagsvolymen. Det här var Vimmerbys tredje raka förlust. - Jag vet inte varför de gör mål och inte vi, säger Jonas Friberg.

Innebandy2015-11-20 21:28

Maximala 15 poäng och serieledning efter de första fem matcherna.

Sedan kom käftsmällarna, 7-11 mot Carlshamn och 5-7 mot Vetlanda, som stukade Vimmerbys självförtroende en aning.
Borta mot Slätafly fick de matchen dit de ville - i 30 minuter. De ledde med 3-0 och hade bra kontroll på handlingarna.

- Första halvan av matchen är riktigt bra. Vi äger den fullständigt, har boll hela tiden, är kyliga och väntar med att slå den avgörande passningen. Vi stressar inte upp oss och gör något dumt, säger Jonas Friberg.

Men säg den glädje som varar för evigt.

Av bara farten skruvade Slätafly upp tempot och fick fart på både spelet och målskyttet. Inom loppet av fem minuter gjorde de 1-3, 2-3, 3-3 och 4-3.

- Allt försvann när de började göra mål. De fick kontra på oss, vi gjorde bolltapp på fel ställen och slarvade, säger Jonas Friberg.

I den tredje perioden blev det knappast något skönspel. Det var mycket kämpa och hårda tag.

Slätafly gick också upp till 6-4 innan Victor Wall sköt 6-5 i numerärt överläge men hemmalaget släppte inte taget.
Både 7-5 och 8-5 kom när Vimmerby tryckte på i slutet - återigen en sur förlust.