Tre spelare förlänger med VIBK – skriver tvåårskontrakt

När helgens match blev uppskjuten fick Vimmerby IBK tänka om. Klubben kallade istället till presskonferens och presenterade tre spelarförlängningar. Hampus Carlsson, Adrian Brorsson och Elias Travtjenko är alla klara för två nya år i VIBK.

Hampus Carlsson, Adrian Brorsson och Elias Travtjenko är alla klara för två nya år i Vimmerby IBK.

Hampus Carlsson, Adrian Brorsson och Elias Travtjenko är alla klara för två nya år i Vimmerby IBK.

Foto: Haris Dreco

Innebandy2022-01-16 11:36

Det var på en presskonferens under söndagsförmiddagen som Vimmerby IBK meddelade att man redan nu gjort klart med tre spelare inför nästa säsong. 

Backarna Hampus Carlsson och Adrian Brorsson samt forwarden Elias Travtjenko har skrivit på för ytterligare två säsonger. Och alla tre har ungefär samma svar när de får frågan om sitt beslut:

– Det var ett ganska enkelt val egentligen. Jag trivs bra i föreningen och med alla i laget, så det var inte så mycket att fundera över, säger Adrian Brorsson.

– Ungefär samma här. Jag hade inga tankar på att inte förlänga eftersom jag trivs så pass bra, menar unge Travtjenko, innan Hampus Carlsson fyller i:

– Det var bara att skriva på, haha.

undefined
"Jag hade inga tankar på att inte förlänga", säger Elias Travtjenko, till höger.

VIBK har haft en tung säsong i division 1 hittills och riskerar att åka ur. Med nio matcher kvar att spela har laget sju poäng upp till säker mark. Ett eventuellt division-spel nästa säsong är inget som påverkar trions beslut.

– Det är klart att man vill spela så högt upp som möjligt... Men vi tror på att vi kommer hålla oss kvar. Så känner åtminstone jag, menar Brorsson och får medhåll av sina lagkamrater.

Tränare Michael Elmér hoppas att de tre förlängningarna skickar positiva signaler till övriga i spelartruppen.

– Hade vi legat etta i tabellen så hade det inte varit så svårt för någon att skriva på egentligen. Lite så var det när vi låg i division två tidigare. Men nu sitter vi i en gammal musiklokal, haha, och läget är utsatt... Trots det så väljer dessa tre att skriva på. Det är en bra signal till både spelare som kan tänka sig att spela i VIBK på sikt, men också till vissa som eventuellt funderar på om de ska spela ytterligare ett år eller inte, säger Elmér.

VIBK sitter annars på en hel del utgående kontrakt inför nästa säsong. Klubben har också haft det tufft ekonomiskt under coronapandemin.

– Av seniorerna, inklusive de här tre killarna (Carlsson, Brorsson och Travtjenko), så var det många som gick med på att förhandla ner sina kontrakt när vi hamnade i den ekonomiska problematiken som kom med covid, förklarar tränaren. 

Hur ser arbetet ut med resten av truppen?

– Målsättningen är att ha allt klart till maj. Känslan är att vi kan ha över 50 procent klart inom 14 dagar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!