HM IS visade klass i utskåpningen – trion dominerade

Klasskillnad. Så kan man sammanfatta matchen mellan HM IS och IF Ariel B. Bortalaget Ariel hade inte en chans till poäng, och blev totalt utspelade av HM IS som vann med de stora siffrorna 19–4. "Den här segern höjer moralen", säger HM IS-tränaren Robert Karlsson.

HM IS fick fira mål hela 19 gånger om.

Innebandy2023-12-08 22:11

Och det var full fart från start som gällde. Redan efter 38 sekunder hittade HM IS:s Jimmy Johansson nätmaskorna. Sedan körde hemmalaget bara på, utan pardon, resten av matchen.

Efter första perioden var matchen i princip redan avgjord då HM IS hade en ledning med 8–3. Visserligen gjorde Ariel ett snabbt reduceringsmål i powerplay i början av den andra perioden. Men sedan var det HM IS som hade total kontroll på tillställningen. Laget gjorde elva obesvarade mål och pulveriserade till sist ett svagt Ariel med hela 19–4. Som sagt, klasskillnad.

– Ja, det var det verkligen idag. Vi gör en kanoninsats, vår bästa för säsongen, säger HM IS-tränaren Robert Karlsson kort efter slutsignal.

undefined
Oskar Stejdahl, vars fotbollsframtid är osäker, var bra i HM IS.

Detta var HM IS femte raka förlustfria match. Av dessa matcher har fyra resulterat i segrar. I och med fredagskvällens triumf i Furulundshallen hänger HM IS med i tabelltoppen. Laget är fortsatt två poäng bakom serieledande Craftstaden.

– Vi har verkligen fått in ett defensivt slit dessa matcher där vi jobbar för varandra. Det är ett annat go i laget nu. Den här segern höjer såklart också moralen, säger Karlsson.

undefined
Jimmy Johansson, Oskar Stejdahl och Marcus Edgren hade stor show och såg ut att ha en trevlig fredagskväll.

Noterbart är att Oskar Stejdahl, vars fotbollsframtid är osäker, gjorde sitt tredje framträdande för säsongen för HM IS och bidrog med sju poäng. Stejdahl och kedjekamraterna Jimmy Johansson (nio poäng) och Marcus Edgren, som gjorde sju mål och en assist, bjöd på en stor show.

– Förstakedjan gör sin tredje match tillsammans och nu släppte det verkligen. De var ruskigt bra idag, jag ger självklart ett extra stort plus till dem, säger Robert Karlsson.

Poäng, HM IS: Jimmy Johansson 3+6, Marcus Edgren 7+1, Oskar Stejdahl 3+4, Emil Sjökvist 3+1, Gustav Stejdahl 1+2, Gabriel Rickardsson 1+1, Alexander Larsson 1+0, Hugo Stjernberg 0+1, Jimmy Risberg 0+1.

I samma serie spelade IBK Svala hemma mot Westerviks B. Efter första perioden ledde laget med 4–3. Men det blev till slut en tung förlust med 6–7 för Svala, som inte vunnit på hela säsongen. Laget är sist i tabellen med endast en inspelad poäng.

Poäng, IBK Svala: Filip Axelsson 3+0, Simon Ryden 1+1, Thiago Larsson 1+0, Simon Elofsson 1+0, Jesper Blomqvist 0+1, Axel Elofsson 0+1, Gustav Tegberger Karlsson 0+1.