Trio stack ut när Rimforsa vann med tio bollar

Fem poäng av Jonas Karlsson. Fyra poäng var av Kim Karlsson och Tobias Claesson. Det grundlade Rimforsas seger med 13–3 hemma mot Linköping IBK Ungdom på fredagskvällen.

Jonas Karlsson, Kim Karlsson och Tobias Claesson utmärkte sig i poängprotokollet för Rimforsa.

Innebandy2022-02-18 21:05

– Det var lite av en dag på jobbet. Vi hade lite spelare borta och gick runt på elva utespelare. Båda formationerna skötte sig bra, sa Rimforsas tränare Johan Tillmar.

Jonas Karlsson visade vägen med laget två första mål assisterade av radarpartnern Arvid Borell. Sedan var det förstakedjans Tobias Claesson och Kim Karlssons tur att ta vid. De spädde på till 4–0 efter 13 minuter innan gästerna fick till en reducering.

Halvvägs in i andra perioden kom även 4–2 och det såg ut att bli lite nerv i matchen. Den var dock puts väck tio minuter senare då hemmalaget ryckt ifrån till 8–2.

I sista perioden fortsatte målkavalkaden från RIF. Mest anmärkningsvärt var att 9–2-målet var det enda för kvällen som varken Kim Karlsson, Tobias Claesson eller Jonas Karlsson fick poäng för. Målet gjordes av Marcus Karlsson assisterad av David Cederholm.

Slutresultatet skrevs till 13–3 och det innebär att Rimforsa är tvåa i serien. Två poäng bakom Finspång, men med en match mindre spelad.

– Det var skönt att vi fick en genomkörare efter ett par veckor utan match. Vi visade bra fart och vann säkert utan att behöva förta oss. Nu siktar vi på KFUM Norrköping borta nästa helg som kommer bli betydligt tuffare.

Mål och assist: Jonas Karlsson 4+1, Tobias Claesson 3+1, Kim Karlsson 3+1, Marcus Karlsson 1+2, Jacob Sigfridsson 1+1, David Cederholm 0+2, Arvid Borell 0+2, Jakob Lindström 1+0.