"Tror stenhårt på det här laget"

I helgen startar damernas division två. Av våra lokala lag är det IBK Svala som har störst ambitioner. – På pappret har vi ett fantastiskt lag. Målet är att vara med och kriga om seriesegern, säger tränaren Andreas Cunow.

IBK Svala hoppas på en topplacering. ”På pappret har vi ett fantastiskt lag”, säger tränaren.

IBK Svala hoppas på en topplacering. ”På pappret har vi ett fantastiskt lag”, säger tränaren.

Foto:

Innebandy2016-10-07 08:00

Att Svala har många duktiga innebandyspelare råder det inga tvivel om. Samtidigt måste vi sätta ett visst frågetecken för lagets form.

Andreas Cunow medger att försäsongen har varit på gränsen till ”katastrofal”.

– Många har spelat fotboll eller inte kommit igång med innebandyträningen av andra anledningar. Därför har vi inte spelat några träningsmatcher i år.

Ändå siktar ni på toppen?

– Ja, jag tror stenhårt på det här laget. Det finns en extrem vilja hos tjejerna. Sedan kanske det tar några veckor innan vi är helt samspelta, säger Andreas Cunow.

Han tillägger:

– Den senaste veckan har läget ljusnat lite. Bland annat har ”Natta” (Nathalie Johansson) börjat träna igen och Sandra Madestam är tillbaka efter en längre utlandsresa.

Utespelare i målet

I stort sett hela stommen från fjolårssäsongen är kvar. Dock får Svala klara sig utan Ellen Erlandsson en längre tid (benbrott).

Det som ger Svala-tränaren mest huvudbry inför seriepremiären är målvaktssidan.

– För närvarande är Emma Steinholtz skadad. Istället har Malin Hägg fått sadla om till målvakt. Hon har gjort det bra, men det är ingen optimal situation i det långa loppet att bara ha en målvakt, säger Cunow.

Han tror att seriesegern i division två kommer att stå mellan Oskarshamn, Nässjö, Tranås – och Svala.

IBK Svala

Nyförvärv: Louise Nilsson, Virserum, Emma Svensson, comeback.

Förluster: Det finns några frågetecken i truppen. ”Men de gamla rävarna brukar komma igång när väl seriespelet är här”, säger tränaren Andreas Cunow.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!