Trots de tunga tappen – RIF siktar mot toppen igen

Rimforsa IF har tappat fyra tunga namn inför den kommande säsongen. Men stommen av toppspelare är kvar och man siktar återigen på en toppstrid i division 2. "Med det materialet vi har så ska vi vara topp tre", säger den nye tränaren Johan Tillmar.

Filip Cammerudh firar med lagkamraterna efter ett mål förra säsongen. Säsongen 20/21 kommer han inte finnas med i Rimforsa IF.

Filip Cammerudh firar med lagkamraterna efter ett mål förra säsongen. Säsongen 20/21 kommer han inte finnas med i Rimforsa IF.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2020-08-27 09:30

De senaste säsongerna har Rimforsa IF verkligen varit ett lag att räkna med i division 2-innebandyn. Frågan är om man blir det den här säsongen också. RIF har tappat fyra viktiga spelare, som tillsammans gjorde närmare 100 poäng förra säsongen. Det är Filip Cammerudh, Lukas Swenson, Philip Carling och Jacob Sigfridsson som lämnat. De två sistnämnda har valt att gå till division 1-laget Bergs IK, medan Swenson flyttat för studier. 

Cammerudh har istället åkt till Norge för att testa vingarna i det norska elitserielaget Tunet. I helgen var han med och gjorde tre mål när hans lag slog Fredrikstad i en träningsmatch. 

– Visst är det tunga tapp, men det är bara att önska grabbarna lycka till, säger RIF-tränaren Johan Tillmar. 

Man har ändå lyckats behålla sin stomme med bland andra Marcus Karlsson och Tobias Claesson. Samtidigt har man fyllt på med unga, lokala spelare. 

– Vi vill bygga underifrån och ge speltid till spelarna som kanske inte riktigt fått chansen tidigare. Men vi har fått in Gustaf Björkman, som nu är tillbaka efter att ha varit i Ledberg. Vi har även fått in målvakten Emil Hagström, också han från Ledberg, så nu har vi fyra riktigt bra målvakter i truppen, säger Tillmar. 

På fredag är det dags för det första testet, när RIF ställs mot Linköpings FBC i säsongens första träningsmatch.

– Det ska bli spännande, speciellt med tanke på att vi tänkt spela lite annorlunda den här säsongen.

På vilket sätt?

– Mer offensivt, kan man säga. Vi ska agera istället för att reagera och inte bara vänta på motståndarnas misstag. Killarna har tagit in det bra och nappat på det. Jag är väldigt nöjd med vad jag har sett hittills och jag är faktiskt positivt överraskad över att det sett så bra ut hittills. Vi är mycket folk på träningarna och jag tror att spelarna kommer tycka att det nya spelsättet är roligt.

På de fyra senaste säsongerna har Rimforsa tre andraplatser och en tredjeplats i division 2. 

Vad är en rimlig målsättning för er den här säsongen?

– Det är klart att vi vill vara med och slåss om seriesegern. Med det materialet vi har så ska vi åtminstone vara topp tre, och då säger jag det utan att sticka ut hakan för mycket, säger Tillmar.

Tappen inför säsongen

Säsongen 19/20 stod spelarna som nu lämnat RIF för 97 poäng tillsammans. 

Filip Cammerudh: 38 poäng på 11 matcher (25 mål, 13 pass)

Lukas Swenson: 23 poäng på 15 matcher (11 mål, 12 pass) 

Jacob Sigfridsson: 23 poäng på 10 matcher (4 mål, 19 pass)

Philip Carling: 13 poäng på 14 matcher (5 mål, 8 assist)

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!