Tufft möte för VIBK mot duktiga öländskor

Nedslagen efter förlusten? Tja, snarare en tändvätska inför framtiden. Så var känslan när Sporten tog ett snack med Vimmerbys lagkapten Tess Fridh direkt efter mötet mot SSG.

"Vi tar mycket lärdom från den här matchen" sa kaptenen Tess  Fridh efter förlusten mot SSG.

"Vi tar mycket lärdom från den här matchen" sa kaptenen Tess Fridh efter förlusten mot SSG.

Foto: Torbjörn Allvin

Innebandy2022-10-22 17:16

"Vi tar med oss mycket lärdomar från den här matchen", sa Fridh och snabbanalyserade matchen i sitt inre strax efter 1–4-förlusten mot ett bra öländskt lag. 

Så, vad tar ni mer er?

– Många saker. Vi visade framför allt att vi störde dem väldigt hårt när vi pressade högt mot dem i tredje och satte press. Då spelar vi otroligt bra innebandy, tyckte jag. Vi tar också med oss att vi var bättre när vi bytte spelsätt i försvarsspelet. Sedan får vi såklart titta på hur SSG spelade. De var bolltrygga och var lugna. Där är vi inte riktigt än, men de var också äldre och mer rutinerade än oss. 

Jo, det märktes. SSG hade betydligt mer tålamod och en annan trygghet i spelet. 

SSG gick fram till 2–0 i första och hade 4–0 in i den tredje. Då fick Vimmerby mycket mer sprutt i både ben, huvud och spel. 

– Vi var mycket bättre då och fick ett annat tryck. Synd bara att vi inte kunde komma närmare än vad vi gjorde. 

Det var just Tess Fridh som gav VIBK hopp när hon avslutade snyggt och reducerade till 1–4. Slitvargen Emmy Karlsson var sedan ytterst nära att ge riktig nerv till matchen, men gästernas målvakt räddade. 

Några fler mål blev det inte.

– Det är egentligen inte så mycket att säga om. Vi mötte ett mycket bra lag och stod upp bra. Alla tjejer slet hårt. Vi får lära oss av det här. I vissa situationer är vi fortfarande lite för stressiga, men vi är ett ungt lag, säger tränaren Micael Nilsson. 

Målen: 0–1 06.07) Matilda Nilsson Byman (Malin Nilsson), 0–2 (19.17) Tilda Yngvesson (Malin Nilsson), 0–3 (22.35) Frida Olsson (Tilda Yngvesson), 0–4 (25.31) Frida Olsson (Tilda Yngvesson), 1–4 (42.33) Tess Fridh.

 Klapp, klapp. Jo, SSG var numret större än Vimmerby i den här matchen.
Klapp, klapp. Jo, SSG var numret större än Vimmerby i den här matchen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!