Tuff bortamatch väntar VIBK

Två raka förluster har försämrat tabelläget avsevärt för Vimmerby IBK. Numera skiljer det sju poäng upp till tvåan Örlogsstaden. Trots det har tränare Jonas Friberg inte gett upp hoppet om positivt kval.

Jonas Fribergs VIBK har fortfarande mycket kvar att spela för och behöver en vinst mot Nässjö på söndag. Foto: Linus Johansson

Jonas Fribergs VIBK har fortfarande mycket kvar att spela för och behöver en vinst mot Nässjö på söndag. Foto: Linus Johansson

Foto:

Innebandy2015-02-27 23:02


- Ingenting är omöjligt. Om vi vinner två raka matcher samtidigt som vi får god hjälp av Örlogsstadens nästkommande motståndare så kan den avslutande matchen bli riktigt rolig, då vi möter just Örlogsstaden, säger Jonas Friberg.
För att lyckas med detta måste de först lyckas slå hemmastarka Nässjö på bortaplan. Förra matchen mellan de båda lagen var en jämn match. Vimmerby lyckades avgöra matchen till sin favör med 21 sekunder kvar efter stor dramatik. Friberg både hoppas och tror på en repris.
- Det blir en riktigt tuff match. De spelar alltid bra hemma i deras lilla trånga hall, men vi ska göra allt för att vinna och komma tillbakapå rätt spår.

Negativt kval nära
Poängtappen har inte enbart fört VIBK längre ifrån toppstriden. Det har också gjort att negativt kval inte är långt borta. Enbart fem poäng skiljer ner till platsen under strecket där rivalen Westerviks IBK huserar. Detta oroar dock inte Jonas Friberg.
- Nej jag är inte orolig för att hamna på negativ kvalplats. Det gäller för oss att komma igång med vårt spel och minimera våra misstag så kommer poängen trilla in igen. Vi har varit för slarviga på sistone.
Jonas Friberg är heller inte nöjd med hur serien är upplagd.
- Jag tycker att det är löjligt att de som kommer sjua ska behöva kvala neråt. Plats sju tycker jag ska vara säker mark.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!