Tuff första uppgift för Vimmerby IBK

Vimmerby IBK spelar sin första match för 2020 på fredag och man ställs mot serieledarna direkt. "Vi kommer att vara lite defensiva och försöka kontra", säger VIBK-tränaren Sandra Elmér.

VIBK-damerna är tillbaka i seriespel på fredag.

VIBK-damerna är tillbaka i seriespel på fredag.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Innebandy2020-01-16 12:44

Det har varit ett långt uppehåll men nu är det dags igen för Vimmerby IBK:s damer. På fredag möter man Craftstaden IBK Oskarshamn på hemmaplan. Senast VIBK spelade match var den 21:a december, då man vann mot Ryds SK med 5–4.
– Vi har en god känsla. Vi drog igång med träningarna för fullt den här veckan efter det långa uppehållet, förklarar Sandra Elmér, tränare i Vimmerby IBK.

Gästande Craftstaden toppar division ett och har tagit 29 av 30 möjliga poäng hittills. VIBK ligger sist med tre inspelade poäng.
– Hoppet är uppe ändå tycker jag. Det är ingen måstematch för oss mot dem (Craftstaden) utan vi kommer att ha mycket viktigare matcher framöver. Men vi går ändå alltid in med inställningen att försöka ta poäng och vinna matchen, säger Sandra Elmér och fortsätter:
– Det viktiga är att vi fortsätter ha fokus på vårt spel. Vi kommer att vara lite mer defensiva och försöka ligga på kontringar och sedan har vi några som kan hota uppåt.

VIBK har inte tappat någon spelare under uppehållet. Däremot kanske man får in en ny spelare, men det blir först till nästa vecka i så fall.
– Emelie Karlsson har pluggat färdigt och tanken är att hon ska börja träna med oss från och med nästa vecka. Vi har bara haft ett samtal hittills men då sa hon att vill köra, säger VIBK-tränaren.
– Till fredagens match kommer vi att ha 12–13 spelare och båda målvakterna, Wilma (Djurstedt) Klara (Eklund), kommer att finnas med.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!