Tuff säsong väntar MAIS

På fredag drar innebandysäsongen igång igen för Mariannelund. Men då med en betydligt svagare upplaga än den som slutade på fjärdeplats i division tre förra året.

Innebandy2011-10-07 06:29

- Det ser tufft ut det och det kan bli väldigt jobbigt, säger spelande tränaren Jimmy Johansson.
Men den kanske allra viktigaste spelaren finns kvar - just Jimmy Johansson själv.
- Det gick bra förra året. Vi hade en väldigt bra förstakedja och även om vi bytte en del spelare i den så var det idel duktiga målskyttar, säger han.
Jimmy Johansson stod för fantastiska 65 poäng och vann poängligan i serien relativt enkelt. Att han måste prestera på topp råder det inga tvivel om.
- Ja, visst är det så. Men inför den förra säsongen var jag ganska vältränad, men nu har jag knappt hållit i en innebandyklubba. Ett tag visste vi inte ens om vi skulle få ihop ett lag i år, säger Jimmy.

Tre raka segrar
I försäsongsmatcherna har dock MAIS imponerat. Tre träningsmatcher har resulterat i tre vinster och 4-3 borta mot Fliseryd imponerar mest.
- Det var väldigt positivt. Vi har ju faktiskt två bra målvakter i Jerry Knutsson och Patrik Fungbrant och kan de spika igen bakåt och vi hänger lite mål framåt så kan vi nog överraska mot de flesta lagen.
Men att årets säsong ska bli lika framgångsrik som den föregående är föga troligt.
- Alla åtta som vi har tappat var ju helt ordinarie och tongivande, säger Jimmy och räknar upp spelarförluster som Martin Jagbrant (VIBK), Erik Hall och Pierre Gundersen (Nässjö).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!