Ikonen lämnar Rimforsa: "Måste tänka på mig själv"

Tidigare i vår sköt han upp Rimforsa Innebandy i division ett. Nu står det klart att Tobias Claesson lämnar moderklubben till förmån för Bergs IK. "Det känns vemodigt, men jag måste tänka på mig själv för en gångs skull", säger han.

Tobias Claesson har bestämt sig för att lämna Rimforsa för spel i Bergs Ik kommande säsong.

Tobias Claesson har bestämt sig för att lämna Rimforsa för spel i Bergs Ik kommande säsong.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2022-05-20 12:00

Claesson slog tidigt igenom som en stor talang i Rimforsa. På meritlistan finns bland annat dubbla SM-guld för distriktslag. De senaste sju säsongerna har han valt att spela för moderklubben trots att anbud funnits från betydligt högre nivå.

Den gångna säsongen stod 26-åringen för 85 poäng för 17 matcher och satte det avgörande målet när Rimforsa slog Finspång i sista omgången och säkrade seriesegern.

– Jag har varit Rimforsa trogen i många år och avstått massor av anbud tidigare. Nu blev det väldigt taskig tajming att lämna Rimforsa samtidigt som vi gick upp i ettan. Erbjudandet från Bergs IK var för bra och jag kände att jag måste tänka på mig själv i första hand för en gångs skull, säger Claesson.

undefined
Tobias Claesson

Bergs IK togs tidigare i år över av Filip Bergman som huvudtränare och Petter Alm och Jacob Sigfridsson som assisterande.

– Det är killar som jag känner väl från tiden i Linköping. Dessutom finns det fler spelare i laget som jag haft bra kontakt med. En fördel med klubbytet blir även att jag slipper pendla lika mycket. Jag bor i Linköping och har tio minuter till Ljungsbro. Det gör stor skillnad i vardagen.

 Känns det vemodigt att lämna Rimforsa?

– Självklart har det inte varit något lätt beslut. Jag har haft en bra dialog med spelare och ledare runt laget och fått bra stöttning och förståelse. Det har gjort det hela lättare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!