Tuffast möjliga utmaning för VIBK: "Vi måste se upp"

Ett långt uppehåll är snart över. Då väntar tuffast möjliga utmaning för VIBK i form av dubbla matcher, en av fajterna är dessutom mot serieledande Westervik. "Vi har en bra bild av hur de är som lag", säger VIBK-tränaren Jonas Karlsson.

VIBK möter tuffast tänkbara mostånd efter ett långt uppehåll.

VIBK möter tuffast tänkbara mostånd efter ett långt uppehåll.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2024-01-18 12:15

Tabellfemman VIBK Dam:s senaste match var 16 december. Efter det har nästan fem matchfria veckor passerat. 

– Vi har tränat lite annorlunda, vi gjorde bland annat en gemensam träning med vårt flicklag som blev väldigt lyckad. Förra veckan bytte vi ut en vanlig träning mot ett HIIT-pass på gymet, men den här veckan kör vi som vanligt med tre innebandypass, säger VIBK-tränaren Jonas Karlsson. 

Karlsson tycker att både träningsnärvaron och kvalitén på träningarna, framförallt efter nyår, varit väldigt bra. En stark uppladdning kan nog vara det som krävs inför det tuffa testet på fredag, derby på hemmaplan mot serieledande Westerviks IBK. 

Det första mötet i serien lagen emellan, i oktober, slutade 3–1 till Westervik. 

– Eftersom vi mött de både i Smålandscupen och i serien har vi en ganska bra bild av hur de är som lag, och vilka spelare vi bör ha koll på.

Vad blir viktigt för er mot Westervik?

– Vi måste se upp med deras kontringar och vara noggranna med bollen i vårt anfallsspel, det gäller att vi inte tappar den vid fel tidpunkt. När vi mötte dem borta i serien blev vi också fruktansvärt statiska och det får inte ske igen. 

undefined
Jonas Karlsson tycker att laget haft bra träningsveckor inför omstarten.

Som om derbyt inte vore tufft nog. Redan dagen efter kommer dessutom tabellsjuan Jönköping/Hovslätt på besök till Vimmerby Idrottshall. 

Förbereder du laget på ett annorlunda sätt med tanke på att dubbla matcher väntar?

– För mig finns inte lördagsmatchen än. Det blir fullt fokus på den först efter fredagens. Något som kanske kan ske är att vi går på fler folk på lördagen, men det beror ju såklart på vad som händer på fredagen, säger Karlsson och fortsätter: 

– Efter Westervik blir det desto viktigare med gemensam nedjogg och optimera återhämtningen inför nästa match. Men under träningsveckan har det bara varit fokus på mötet med Westervik. 

Trots bra närvaro har truppen blivit några spelare fattigare. 

– Amanda Anemyr och Malin Lenegård är i Thailand. Anemyr är tillbaka om ett par veckor, Malin är borta under längre tid och kommer inte spela mer den här säsongen. 

I övrigt är det något sånär en full trupp tillgänglig inför speciella helgen. 

– Stella Milton är bortrest också. I övrigt ska det, peppar, peppar ta i trä, vara lugnt. Många kommer få mycket speltid. Det är som jag sagt till tjejerna; "Frågan är inte vilka som spelar, utan hur mycket man spelar".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!