Tung förlust för Vimmerby B på bortaplan mot Värnamo

Vimmerby B hade riktigt stora problem med Värnamo i division 3 Småland norra herr i innebandy, och föll tungt på bortaplan med utklassningssiffrorna 2-7 (1-2, 1-3, 0-2).

Värnamo IK vann mot Vimmerby IBK B

Innebandy2024-02-11 19:03

Vimmerby B:s tränare Jonas Friberg kommenterade matchen:

- Vi är inte bättre idag tyvärr. Nu får vi koncentrera oss på att slippa bottenstriden.

Värnamo startade matchen vassast. Laget ryckte åt sig ledningen med 2-0, genom mål av Emil Bäckman och Kalle Sjöstrand innan Vimmerby B svarade och gjorde 2-1 genom Samuel Gustavsson. Efter 1.22 i andra perioden gjorde Värnamo 3-1 genom Oscar Emanuelsson.

Efter 7.03 av perioden kunde Simon Lenegård göra 3-2 för Vimmerby B.

Värnamo gjorde dock två snabba mål och gick från 3-2 till 5-2. Värnamo fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 7-2. Målen i sista perioden gjordes av Gabriel Johansson och William Strandberg.

Gabriel Johansson och Oscar Emanuelsson gjorde två mål och ett assist var för Värnamo.

Värnamo har tre segrar och två förluster och 42-26 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Vimmerby B har en vinst och fyra förluster och 24-39 i målskillnad.

För hemmalaget betyder resultatet sjunde plats i tabellen. Vimmerby B är på sjätte plats.

Lördag 17 februari 15.00 spelar Vimmerby B hemma mot Ariel.