Tung kvalförlust

Det var dukat för fest - där Vimmerby IBK skulle ta sig tillbaka till division ett. Men ett gäng hungriga värmlänningar i Arvika satte stopp för det och klädde av VIBK med klara 8-3 i Vimmerby Idrottshall. - Ingen av våra spelare skulle gå in i deras lag idag, sa VIBK-tränaren Johan Astbrant besviket efter matchen.

Besvikelse. Johan Astbrant, Alexander Alexandersson och Mathias Lennström deppar efter ett av Arvikas mål i kvalmatchen. Vimmerby förlorade med 8-3 och missade avancemang till division 1.

Besvikelse. Johan Astbrant, Alexander Alexandersson och Mathias Lennström deppar efter ett av Arvikas mål i kvalmatchen. Vimmerby förlorade med 8-3 och missade avancemang till division 1.

Foto:

Innebandy2010-04-06 06:04



Det blir spel i division två för VIBK kommande säsong. Säsongens enda hemmaförlust kom i sämsta tänkbara läge.
- Vår gameplan inför matchen var klockren. Men vi gör inte det vi pratar om, att vi ska hitta passningar diagonalt och avslut i slottet. Vi är för dåliga taktiskt på planen, sa Johan Astbrant.
- Våra unga killar klarar inte av pressen, medan våra äldre spelare inte är tillräckligt hungriga. Titta på Arvika, de är riktigt hungriga på att vinna, fortsatte han kritiskt.
VIBK skulle vända underläge 5-8 från matchen i Arvika i fredags.

Men redan efter 13.49 i första perioden hade värmlänningarna division ett-platsen i ett järngrepp, då laget gått fram till ledning 3-0 och totalt 11-5. Samtliga mål tillkom efter slumplägen, och vissa bollar såg inte otagbara ut.
- En kanonstart för oss, det gjorde att vi fick lite lugn i vårt spel, sa Arvikatränaren Jörgen Henriksson.
VIBK bytte målvakt. Patrik Karlsson ut, Alexander Alexandersson in.
Alexandersson gjorde ett starkt inhopp, men effekten i anfallsspelet uteblev. Visserligen reducerade Jakob Holmberg till 1-3 och hemmalaget hade flera goda chanser.

Avgjort inför sista
I början av mittperioden radade VIBK upp chanser till ytterligare reduceringar. Bland annat hade Joakim Ihlemark öppet mål, men hans skott gick utanför.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!