Walls besked – ingen fortsättning i VIBK: "Vill inte spela"

Victor Wall har varit en garantispelare för Vimmerby IBK i över ett decennium. Efter återkomsten förra säsongen väljer han nu återigen att lägga klubban på hyllan. "Jag har ingen motviation för det", säger han.

Victor Wall berättar för Sporten att det troligen inte blir något spel kommande säsong.

Victor Wall berättar för Sporten att det troligen inte blir något spel kommande säsong.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2024-08-06 17:08

Trotjänaren Victor Wall har varit en VIBK:s klart lysande stjärnor under väldigt lång tid.

Den spelintelligente centern står sällan för svaga insatser, och den höga lägstanivån har varit en något av ett signum för 33-åringen genom åren.

Men det verkar som att VIBK får klara sig utan honom. Klubben har inte presenterat någon kontraktsförlängning och när Sporten frågar Wall om han tänkt att spela kommande säsong blir svaret följande:

– Nej, det har jag inte tänkt. Jag pratade med Ola (Passmark, i sportgruppen) efter förra säsongen och sa ifrån. Vi har hållit kontakten sen dess, men jag har inte kommit med något nytt till dem. Känslan är densamma som innan sommaren. Jag har ingen motivation för innebandyn nu, och jag har inte heller tränat för det.

Kan det ändras framåt?

– Som det ser ut nu är det inget spel på schemat framöver. Jag har sagt nej för tillfället, för just nu vill jag inte spela. Men jag och klubben vet var vi har varandra.

Inför säsongen 2022/2023 lade Victor Wall också klubban på hyllan. Trots det blev det ändå en handfull matcher den säsongen, och inför föregående säsong var han med fullt ut från starten. Han agerade dessutom spelande assisterande tränare till Alexander Pettersson.

– Jag var sugen att komma tillbaka på riktigt förra säsongen efter sabbatsåret, men efter ett halvår tröttnade jag. Det är många bitar som måste falla på plats med det privata och jobbet för att det ska funka.

Har det varit ett självklart val?

– Jag känner mig bekväm i beslutet. Jag tycker sportgruppen fått ihop ett starkt lag på pappret och det känns som de kan reda ut det väldigt bra. Idag (läs: tisdag) såg jag att det blev klart med Robin Kristiansson från Westervik, och det är ett bra tillskott. Synd bara att "Hampe" (Hampus Carlsson) inte fortsätter, han hade varit viktig. Men vem vet, han kanske är tillbaka när som helst, säger Wall.

Vad tror du om Ricky Gustavsson som tränare?

– Även det tror jag blir bra. Han är framförallt en härlig person, och det verkar som han har koll på det mesta. Det enda negativa är att det blir ett tapp spelarmässigt nu när han ska stå vid sidan. Men det är en kille som känner gruppen väl, och det tror jag blir viktigt. Han kanske inte är den mest taktiskt inbitne, men "Öla" (Alexander Pettersson) kommer ju vara kvar i en annan roll och stötta honom.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!