Ny sportorganisation i VIBK – Pettersson fortsätter

Det har funnits en hel del frågor kring Vimmerby IBK. Nu har många av dem klarnat. På söndagen presenterade klubben sin huvudtränare för herrlaget samt en helt ny sportorganisation, med fyra välbekanta namn.

Vimmerby IBK:s nya sportorganisation, tillsammans med huvudtränaren Alexander Pettersson. Från vänster: Jonas Friberg, Jari Levin, Alexander Pettersson, Ola Passmark och Patrik Karlsson.

Vimmerby IBK:s nya sportorganisation, tillsammans med huvudtränaren Alexander Pettersson. Från vänster: Jonas Friberg, Jari Levin, Alexander Pettersson, Ola Passmark och Patrik Karlsson.

Foto: Haris Dreco

Innebandy2023-04-23 14:28

Vi börjar med sportorganisationen. Jari Levin, Ola Passmark, Patrik "Bobby" Karlsson och Jonas Friberg blir fyran som kommer att ingå i den. 

Det presenterades på en pressträff i Idrottshallen på söndagen.

Richard Mårtensson, som är ordförande i VIBK, var nöjd med lösningen.

– Det här är tunga och välkända personligheter för Vimmerby. En av dem är uttalad och kontrakterad sportansvarig. Den sportansvarigas uppdrag är att ansvara över representationslagen samt B-lag fullt ut. Sportansvarig kommer till sin hjälp att ha en sportgrupp, förklarar ordföranden.

Jari Levin blir den sportansvariga med ett övergripande ansvar. Ola Passmark kommer att ha särskilt ansvar för kontraktering, representationslag och media. VIBK-ikonerna "Bobby" Karlsson och Jonas Friberg ansvarar för ungdomslag samt representationslag. Tanken är att de två sistnämnda ska fungera som bollplank till tränare.

– Vi vill få med ungdomsledarna också, så att vi kan få en röd tråd genom hela föreningen, säger Karlsson.

Passmark:

– Vi har en väldigt fin ungdomsverksamhet här och vi vill få med de duktiga ungdomarna i seniorverksamheten. Vi vill bygga en bas med lokalt förankrade spelare, tillsammans med lite spets i toppen. På sikt vill vi att vi ska spela i division 1.

Organisationens inledande uppdrag har varit att hitta huvudtränare för herrlaget, damlaget och herrarnas B-lag. 

Den första punkten kan man bocka av. Alexander Pettersson kommer att fortsätta som huvudtränare för VIBK:s herrar i ännu en säsong, med option på ytterligare en.

– Det kommer att bli superbra i år och vi är väldigt glada för det. Nu ska vi hitta en assisterande tränare, tillsammans med Alexander. Vi ska också bygga en trupp, säger Passmark.

Alexander Pettersson berättar själv om sitt beslut att tacka ja:

– Inspirerande så klart. Det är min moderklubb och att fortsatt få förtroendet känns bra. Det här har varit min målsättning hela tiden och jag har inte haft några andra tankar. 

Den nya sportsliga ledningen säger att man kommer att presentera spelare till herrlaget inom en snar framtid.

– Vi har åtta-nio spelare under kontrakt och fler är på väg in. 

På damsidan är det dock inte lika glasklart, efter att tränaren Micael Nilsson lämnat.

– Damtränare är under lupp, men vi har inte något namn klart. Där letar vi för fullt.

Hur blir det med Tony Fridh, som också var med i tränarstaben för damlaget?

– Tony har sagt att han avvaktar med besked. Vi letar efter en helt ny ledarstab. Där står hela laget, förutom tre spelare, under kontrakt inför nästa säsong.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!