Tunga nyförvärv

Fjärde plats och just utanför kval till division två de senaste två åren ska bli bättre den här säsongen för IBF Antvarden. Och det bör det kunna bli med blytunga nyförvärv som Peter Hirschman, Christian Klintorph och Magnus Karlsson i laget. – Med dessa välmeriterade nyförvärv så ska vi kunna vara med och slåss om seriesegern, säger mångårige tränaren Christian Nilsson.

Peter Hirschman, tidigare i Westerviks IBK, är ett av flera högoktaniga nyförvärv i hårdsatsande division tre-klubben IBF Antvarden.

Peter Hirschman, tidigare i Westerviks IBK, är ett av flera högoktaniga nyförvärv i hårdsatsande division tre-klubben IBF Antvarden.

Foto:

Innebandy2016-10-06 12:00

Nej, det är verkligen inga dussinlirare som Överums-laget har förstärkt med. Kedjan med Peter Hirschman, Christian Klintorph och Magnus Karlsson har öst in hundratals med poäng under storhetstiden både i division ett och division två för Westerviks IBK.

– Vi började ju vår generationsväxling redan för ett par säsonger sedan - och det har sett ganska bra ut, men det har blivit två retliga fjärdeplatser de senaste säsongerna.

– Det vi har saknat är rutin och ledargestalter, några som de yngre killarna kan se upp till – och det får vi ju verkligen nu med den här tunga trion, säger Christian Nilsson.

De tuffaste konkurrenterna om seriesegern kommer att bli Borensberg och Mjölby, tror Nilsson.

– Sedan vet man ju inte med alla B-lag och U-lag som finns i serien, ibland kan de komma till spel med väldigt bra lag. Men helt klart så ska vi kunna vara med där uppe och slåss om seriesegern, det är vårt givna mål.

I träningsmatcherna har det blivit en förlust; 5-15 mot Vimmerby och två segrar; 13-5 mot Westervik samt 9-6 mot Söderköping.

Antvarden möter i kväll Succé i genrepet inför seriepremiären, som är på lördag borta mot Linköpings IBK Ungdom.

Truppläget

Nyförvärv: Peter Hirschman, Westervik, Kristian Klintorph, Craftstaden, Christoffer Karlsson, Finspång, Magnus Karlsson.

Förluster: Fabian Westring, Linköping Ungdom.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!