Tunga starten i tredje blev avgörande – VIBK föll

VIBK hade vittring efter två spelade perioder i Karlskrona. I den tredje tappade man rejält och fälldes av fyra raka baklängesmål. "Vi orkar inte komma tillbaka efter det", säger tränaren Micael Nilsson.

Karlskrona jublar. Vimmerby deppar. VIBK fick inte med sig några poäng hem från bortaresan.

Karlskrona jublar. Vimmerby deppar. VIBK fick inte med sig några poäng hem från bortaresan.

Foto: Torbjörn Allvin

Innebandy2022-01-15 19:01

Som texten ovan antyder var det ingen rolig sista akt för Vimmerby IBK-damerna borta mot FBC Karlskrona. Hemmalaget gjorde där fyra raka mål och stängde matchen.

– Det är aldrig roligt att torska... Det är lika surt varje gång, suckar VIBK-tränaren Micael Nilsson efter 6–1-förlusten.

Innan dess hade VIBK stått upp bra. Lisa Hultgrens reducering till 2–1 i mitten på den andra perioden gav gästerna kontakt och blodad tand. Det var också resultatet på tavlan inför den sista periodvilan.

– Vi gör två godkända perioder. Vi skapar lägen och har en hel del spelvändningar från egen zon där vi tyvärr inte når fram hela vägen. Det måste vi göra bättre, menar tränaren.

Men... Det började ytterst tungt i den tredje perioden. Karlskrona satte 3–1 efter bara 23 sekunders spel. 

– Ett riktigt skitmål. Efter det är det uppförsbacke och rullgardin ner för oss, även om det inte ska behöva vara det. 3–1 är inte mycket i innebandy, men tyvärr orkar vi inte rent mentalt att komma tillbaka, menar Micael Nilsson.

Och därefter flöt det på för hemmalaget. Med knappt fem minuter kvar av matchen låg VIBK under med 6–1, vilket också blev slutresultatet. 

– Rent generellt så är motståndarna lite vassare än oss i offensiv zon. Vi har inte den spetskvaliteten att få till lika många hyperfarliga lägen som våra motståndare.

Kaptenen Edith Edvardsson fick beröm för sin insats.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!