Två tunga tapp inför toppmötet

När Rimforsa ställs mot toppkonkurrenten KFUM Norrköping borta på lördagen får man klara sig utan två av sina bästa poängplockare. "Vi får vara inställda på en riktigt krigarinsats", säger RIF-tränaren Johan Tillmar.

Marcus Karlsson och Kim Karlsson finns inte med i truppen när Rimforsa ställs mot KFUM Norrköping i helgen. Lagkaptenen Tobias Claesson får hitta andra kedjekamrater.

Marcus Karlsson och Kim Karlsson finns inte med i truppen när Rimforsa ställs mot KFUM Norrköping i helgen. Lagkaptenen Tobias Claesson får hitta andra kedjekamrater.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2022-02-25 17:30

Både IBF Norrköping och Rimforsa står på 33 poäng och en målskillnad på 104 plusmål inför matchen. Rimforsas fördel är att de har två uppskjutna matcher till godo mot bottenlagen Succé och Antvarden.

Senast lagen möttes vann Rimforsa med 5–4 efter att Norrköpingslaget varit nära att hämta upp ett tidigt 5–1-underläge.

– Det var en riktigt jämn match då och sett till hur Norrköping spelar taktiskt, vilken tyngd de har i sitt spel och jämnheten så är de nästan ett vassare lag än serieledande Finspång. 

Ett aber för Rimforsa är alltså att varken Kim Karlsson eller Marcus Karlsson är tillgängliga för spel.

– Det är två tongivande namn i förstakedjan som vi saknar. Det gör att vi får vara inställda på en riktigt krigarinsats.

Vilka som tar plats i förstakedjan med Tobias Claesson är inte helt spikat.

– Petter Melkersson kommer in och bidrar med sin härliga inställning. Sedan ska antingen Arvid Borell eller David Cederholm spela där också, men jag har inte bestämt mig helt än.

I helgen möter även serieledande Finspång tabellfyran Åby IBK Ungdom hemma. Veckan därpå är det KFUM Norrköpings tur att möta Finspång.

– Det blir många spännande matcher den närmaste tiden. Det gäller att vi gör vårt jobb så att vi kan få chansen att spela en avgörande match mot Finspång borta i sista omgången. Det vore häftigt, säger Johan Tillmar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!