Två matcher på tre dygn väntar VIBK

Innebandysäsongen närmar sig med stormsteg. Vimmerby IBK spelar två träningsmatcher i helgen och vill lufta så många som möjligt. – Det är viktigt att få in matchkänslan nu, säger spelande tränaren Jonas Friberg.

Jonas Friberg ska spela en av Vimmerby IBK:s två träningsmatcher i helgen. Foto: Roelof Stroetinga

Jonas Friberg ska spela en av Vimmerby IBK:s två träningsmatcher i helgen. Foto: Roelof Stroetinga

Foto:

Innebandy2016-09-02 12:30

Snart behöver du inte längta efter serieinnebandyn längre. Sista helgen i september drar division 2 i gång med hemmamatch mot Vetlanda för Vimmerbys vidkommande.

Redan i helgen finns två matcher inritade i VIBK:s matchkalender – Linköping Legends hemma i kväll och Bergs IK borta på söndag. 

– Det känns roligt. Under september ska vi bygga på, träna hårt och se till att vi är starka när säsongen startar, säger Jonas Friberg. 

Har ni satt upp något mål för säsongen?

– Det är inget vi har diskuterat så mycket. Har vi varit där uppe i toppen och nosat är det ju där vi vill vara, det är inget att hyckla om.

Karlsson är bortrest

Flera spelare har imponerat under försäsongen och tagit kliv i rätt riktning. 

– Spelare som Viktor Nilsson, Adrian Brorsson och Andreas Brodin har tränat mycket och visat framfötterna. ”Dea” ser bra ut och är på god väg, han är allround och kan spela på flera olika positioner

Efter torsdagsträningen bestämdes vilka spelare som skulle spela vardera match. Kim Karlsson är bortrest, Viktor Friman har problem med baksida lår och Anton Isakssons fotproblem fortsätter.

– Vad det gäller Anton tror jag att han är tillbaka nästa vecka.

Kan du spela?

– Ja, jag ska testa i en av matcherna. 

Innan seriepremiären ska Vimmerby också möta Antvarden och Rimforsa.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!