Uddlöst VIBK utklassat av Linköping

Vimmerby IBK höll jämna steg med KFUM Linköping i en period. Sedan avgjorde hemmalaget derbyt enkelt mot ett uddlöst VIBK och vann med 12-1 (2-1, 4-0, 6-0).

Håglöst. Vimmerby IBK var chanslöst mot KFUM Linköping.

Innebandy2007-10-12 22:43

Första perioden bjöd på avvaktande spel. VIBK hade mycket boll, men hade svårt att skapa några heta chanser.
Det blev istället hemmalaget som tog ledningen med 1-0 efter sju minuter. Jimmy Sandblom bröt ett VIBK-anfall och gick på egen hand upp och överlistade Patrik Karlsson i VIBK-kassen.
Isaksson kvitterade
Minuten senare fick VIBK chans att spela power play. Det slutade med att Linus Isaksson hittade rätt med ett lågt distansskott.
1-1 stod sig dock inte särskilt länge. I anfallet efter snurrade KFUM Linköping upp Vimmerbys försvar lite väl enkelt och gjorde 2-1 genom Andreas Järnefelt.
Hemmalaget var sedan nära att utöka då Doung Ha träffade ribban med ett stenhårt skott. Sista VIBK-chansen i första perioden hade Linus Isaksson vars skott gick tätt över i slutsekunderna.