Ungt VIBK får bekänna färg direkt

Förra säsongen gjorde Vimmerby IBK damseniorer comeback efter flera års uppehåll. Det slutade med en sjundeplats (av nio lag). I år torde förhoppningarna vara något högre. - Jag har en bra känsla när vi nu går in i seriespelet, säger nye tränaren Marcus Edgren.

Marcus Edgren är ny tränare för VIBK:s damlag.

Marcus Edgren är ny tränare för VIBK:s damlag.

Foto:

Innebandy2014-10-03 06:25


Efter att ha tränat Hultsfreds damlag och herrlag, tog Edgren steget över till Vimmerby IBK till den här säsongen. Han förfogar över en trupp på närmare 20 spelare.
- Jag blev klar som tränare för ungefär en och en halv månad sedan. Det har känts väldigt bra så här långt och jag tycker vi har en bra mix åldersmässigt, där vi har ett par rutinerade spelare och flera yngre.

Hultsfredsförvärv
Från nedlagda damlaget i Hultsfred har VIBK fått över två spelare: Caroline Drott och Rebecka Petersson. Mycket tyder också på att Karin Nilsson gör duon sällskap.
- Karin har varit med och tränat och jag hoppas att hon bestämmer sig för oss, säger Markus Edgren och gläds också åt att målvakten My Kratz gör comeback.
På förlustsidan märks Ammelie Lennström, som vände åter till seriekonkurrenten HM IS. Ett lag som Marcus Edgren för övrigt tror kommer bli ett topplag i årets division tre nordöstra. Det lag han tippar överst är dock Nässjö.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!