Uppladdningen: tränar med herrlaget

Svalas damlag har tagit ett något annorlunda grepp inför seriestarten: de tränar med klubbens herrlag. - Perfekt för oss. Killarna tycker också det är roligt, säger tränaren Mikael Hedblom.

Innebandy2015-09-24 14:51

På söndag är det dags. Då är det seriestart för Mörlundaklubben IBK Svala. De kunde ha önskat sig en något enklare premiär. För motståndet väntar fjolårssäsongens dominanter i serien, Nässjö. På bortaplan. Trots att Nässjö då vann serien i överlägsen stil gick de inte upp i division två. Det gjorde inte heller tabelltvåan Svala, som erbjöds en plats i den högre serien.

- Jag tror att Nässjö blir riktigt bra i år också. Precis som HM IS, säger tränare Hedblom.

Mixade träningspass

Hur Svala står sig i konkurrensen i division tre är svårare att sia om.

- Jag vill ju tro att det kommer gå lika bra för oss den här säsongen, men det är först de senaste veckorna vi kommit igång med träningen på allvar.

Hur kommer det sig?

- Det är det vanliga problemet, att få ihop spelare till träningarna på försäsongen. På slutet har vi ändå varit mellan 10-15 spelare och vi börjar kunna spela ihop femmorna lite grann.

Mikael Hedblom säger att damlaget valt att träna tillsammans med herrlaget den senaste tiden. Det har slagit väl ut.

- Vi har haft mixade träningspass och jag tror att vi kommer ha stor nytta av det. Vi kommer även att träna ihop på kvällens (torsdag) träning, vilken blir den sista inför seriepremiären.

Vad har hänt i truppen jämfört med när ni slutade i våras?

- Emelie Svensson har gjort comeback. Helena Ivarsson är också ny. Dessutom har vi tagit upp ett par unga spelare, som Lena Gugelmann och Lisa Hultgren.

Vilka har ni tappat?

- Ingen som jag kommer på så här på rak arm, men det finns frågetecken finns kring Malin Hägg och Kristin Pleijert.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!