Uttagningsmatch och derby för VIBK

Det är säsongsuppehåll för innebandydamerna. Då tog Sporten ett snack med VIBK:s tränare Micael Nilsson om spelartruppen. "Vi kommer ha en match för potentiella nyförvärv", säger han.

Vimmerby IBK kommer ha testmatch i slutet av juni för potentiella nyförvärv.

Vimmerby IBK kommer ha testmatch i slutet av juni för potentiella nyförvärv.

Foto: MATHILDA AHLBERG

Innebandy2021-06-11 10:00

Det är två spelare klara inför nästa säsong i Vimmerbylaget. Nämligen Nässjö IBF:s Mirell von Schantz och Emelie Andersson från FBC Lerum som Sporten tidigare rapporterat om. Men några fler nyförvärv finns det inte utan det ska en match få avgöra.  

– Vi ska ha en internmatch. Då vi bjuder in spelare som eventuellt ska börja spela för oss, säger han. 

Hur det ser ut efter matchen är det svårt att sia om.

– Det är omöjligt och säga vad utgången blir. Spelarna måste vara rätt för oss och föreningen för dem, det är ömsesidigt. Det är mer ett tillfälle för att vi ska få en känsla av varandra, säger han. 

Än så länge lämnar ingen spelare. 

– Ingen har meddelat sin avgång. Däremot så kan det hända att några kommer att lämna på grund av studier eller flytt i slutändan, säger han och fortsätter: 

– Varje spelare som lämnar klubben kommer bli ett avbräck. Men lämnar så pass många så att det bara står tio kvar då blir det kämpigt känner jag men där är vi inte. Dock måste det vara runt femton spelare i truppen för att det ska funka, enligt Micael

I Smålandscupen kommer motståndarna att vara Westerviks IBK och IBF Tranås vilket Micael ser fram emot.

– Det ska bli otroligt roligt. Tranås har vi mött tidigare och så blir det kul med derby, så Västervik välkomnar vi. Matcherna kommer vi använda till att spela ihop oss. Lätt blir det inte för oss men har vi fullt manskap då ska vi vinna, avslutar han.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!