Rimforsa vann stort i hemmapremiären

Det sa pang efter 18 sekunder. Då satte Antvarden 0–1. Till slut var det ändå inget snack alls när Rimforsa komfortabelt vann hemmapremiären med 9–2 i division två.

Joakim Claesson var mycket bra i hemmapremiären mot Antvarden.

Joakim Claesson var mycket bra i hemmapremiären mot Antvarden.

Foto: Torbjörn Allvin

Innebandy2021-10-16 20:39

Seger och tolv baljor i seriepremiären mot LiU.

Seger och nio fullträffar i hemmapremiären mot Antvarden. 

Jodå. Rimforsa har som väntat fått en bra start i herrtvåan. Låt vara att Kevin Svensson skickade in 0–1 då redan efter 18 sekunders spel. Det gjorde inte så mycket då Kim Karlsson replikerade snabbt med kvitteringen efter prick minuten spelad. 

– Tyvärr har vi lite svårt att komma in i det från början. Det var samma sak mot LiU i premiären. Det verkar som att vi står för mycket på hälarna. Vi var inte heller riktigt beredda på att Antvarden skulle vara så vassa som de var, säger assisterande tränaren Viktor Sandborg. 

I slutsekunderna av perioden ordnade Anton Söderback 2–1. En ledning som drygades ut direkt, till både 3–1 och 4–1 tidigt i mittperioden. Det var också det matchavgörande rycket. 

– Vi lyckas ta tag i det efter ett tag. Framför allt beror det på att vi låter bollen göra jobbet. Vi sätter tempot på ett helt annat sätt. 

RIF vann mittperioden med 5–0 och segrade med klara siffrorna 9–2 när matchen var över. 

De svartvita fixade också serieledningen. 

Viktor Sandborg lyfter särskilt fram målvakten Joakim Claesson:

– "Kimmen" var otroligt bra. Även Adam Hjalmarsson ska ha plus. 

Poängen i Rimforsa: Tobias Claesson 3+1, Adam Hjalmarsson 1+2, Kim Karlsson 1+1, Jacob Sigfridsson 1+1, Joel Ehnö 0+2, Anton Söderback 1+0, Jakob Lindström 1+0, Philip Carling 1+0, Jonathan Carling 0+1, 

Tobias Claesson satte tre mål för Rimforsa i segermatchen.
Tobias Claesson satte tre mål för Rimforsa i segermatchen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!