Vände åt fel håll

Efter två perioder såg det bra ut för VIBK i söndagens match hemma mot Landskrona, men i den avslutande perioden tog gästerna över och vände 7-5 till seger med 7-10 (1-4, 5-1, 1-5). - Vi gör en hyfsad match men det är synd att vi faller ihop i tredje. De har marginalerna på sin sida välförtjänt, säger VIBK:s tränare Mathias Westerling-Jansson.

Vimmerby IBK:s Oscar Lönn är steget efter sin motståndare i matchen mot Landskrona i söndags.

Innebandy2007-11-12 07:09

Vimmerby fick en smakstart på matchen när Mathias Westerling-Jansson bjöd på lite magi efter bara en minut när han snodde åt sig bollen vid sargen, fintade bort två man och stänkte upp bollen i nätet. Westerling-Jansson var på strålande spelhumör och i en klass för sig i matchinledningen.
Så här långt såg det bra ut för VIBK:s del, men matchbilden skulle ändras radikalt.
Landskrona utjämnade några minuter senare något turligt med ett skott som tog via backen in i mål. Och som så många andra gånger för VIBK:s del kom två baklängesmål till av bara farten.
- De är otroligt effektiva och jag tror de sätter tre mål på sina fyra första skott. Samtidigt bjuder vi dem alldeles för enkelt, säger Westerling-Jansson.
Innan den första perioden var till ända lyckades sedan gästerna utöka ledningen till 4-1 direkt efter Vimmerby klarat ett numerärt underläge.