Vem blir ny tränare i VIBK? Här är tio heta kandidater

För några dagar sedan kom beskedet – Alexander Pettersson lämnar tränaruppdraget i Vimmerby IBK. Men vem blir hans efterträdare? Pettersson ville gärna se en passionerad tränare som ger spelarna stor frihet. Sporten har kanske lösningen. Vi har spekulerat kring flera tänkbara och heta namn.

VIBK är på jakt efter ny tränare. Vi har plockat fram en lista på de hetaste namnen.

VIBK är på jakt efter ny tränare. Vi har plockat fram en lista på de hetaste namnen.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2024-03-22 19:00

Sportgruppen i VIBK har vetat det i några veckor. Nu sonderas det för fullt bland aktuella tränarnamn. Frågan är hur ledningen tänker. Ska det rekryteras internt från de egna leden, eller väljer de att rikta blickarna utanför klubben? Hur som helst har Vimmerby Tidning funderat och spanat på en del vad vi tycker intressanta lösningar och olika namn. 

Och okej, några är kanske självklara val på vår lista, där samtliga faktiskt har koppling till Vimmerby IBK. Trist? Jo, kanske. Men det här är i vart fall det vi kom fram till. 

Etta på vår lista är ett tidigare beprövat radarpar på damsidan...

Micael Nilsson/Tony Fridh

Micael Nilsson har en lång bakgrund som både spelare och ledare i klubben. Den gångna säsongen har han varit assisterande tränare för Vetlandas damer. Kommer frågan om att återvända till Vimmerby IBK kan vi mycket väl tänka oss att "Micke" nappar och får med sig Tony Fridh på tåget. Vi tror att det vore en väldigt bra lösning. 

Mathias Westerling/Niclas Samuelsson

Är det här verkligen realistiskt? Tja, vi vet inte. I vilket fall vore det en drömlösning, tycker vi. När vi ändå är inne på erfarenhet så har den här duon så det räcker och blir över på den fronten. De båda VIBK-ikonerna har de senaste åren lagt sitt fokus på padel och drivit Padelfour i Vimmerby tillsammans. Till våren släpper de den verksamheten och då kan en comeback i innebandy kanske bli aktuell. 

Jonas Friberg/Marcus Pettersson/Petter Leander

Ännu en spännande och kittlande tanke. Den här trion är också tre tidigare storspelare i klubben som faktiskt inte lagt klubban på hyllan än trots att de närmar sig 50-strecket. Den här säsongen har de utgjort stommen i klubbens B-lag. Skulle de bestämma sig för att avrunda spelarkarriären så hade trion kunna tillföra mycket som tränare. Det är vi säkra på. 

Jonas Elofsson/Patrik Karlsson

En annan vass spelarduo som påbörjat en ledarkarriär på ungdomssidan i klubben. De skulle säkert kunna bidra med en hel del som tränare för seniorlaget, men det är mer troligt att de blir aktuella på sikt.

Jonas Karlsson

Gjorde comeback i klubben som tränare för damlaget den här säsongen. Har ett år kvar på kontraktet där, men skulle frågan komma om att ta över herrlaget kanske det lockar mer?

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!