"Vi är bättre och vinner rättvist"

Det blev tre nya poäng och fortsatt serieledning för Vimmerby IBK efter seger mot Slätafly. "Vi är bättre", säger VIBK:s Alexander Pettersson.

Vimmerby IBK är kvar i serieledning efter torsdagkvällens seger mot Slätafly.

Vimmerby IBK är kvar i serieledning efter torsdagkvällens seger mot Slätafly.

Foto: Haris Dreco

Innebandy2019-11-28 22:43

Vimmerby IBK spände musklerna och avfärdade seriefyran Slätafly på hemmaplan med 7–4 under torsdagens mycket intressanta match i division två.
– Jag är väldigt nöjd, det är en laginsats. Vi pratade mycket om att vi ska slita för varandra och det tycker jag att alla gör. Ingen faller ur ramen, säger VIBK:s assisterande tränare, Alexander Pettersson, efter matchen. 

Precis som i senaste matchen mot Nässjö kom VIBK ut svagt och det var Slätafly som tog tag i matchen. Efter fem minuter låg VIBK under med 2–0. Sedan tog sig hemmaspelarna i kragen och började trycka på mer och mer. Jonatan Green, John Pettersson och Albin Alfonsson såg med sina mål till att ge VIBK en 3–2-ledning i den första periodpausen.
– Vi är inte riktigt med i början men jag tycker att vi växer in i det och redan mot slutet av första perioden så känner man att det här är vår match, säger Alexander Pettersson.

Under den andra perioden var det inledningsvis bortalaget Slätafly som spelade bäst och man vände också matchen till sin fördel. Victor Wall kvitterade för VIBK med bara fyra sekunder kvar, vilket stod sig inför den sista perioden.
– Vi kom in i situationerna lite fel och överarbetade vissa lägen och då blev det att vi fick spela på kontring i den andra perioden. Men sedan så agerar vi mycket smartare över hela banan efter det, menar Pettersson.

Det gjorde VIBK verkligen. John Pettersson styrde in 5–4 i början på tredje och Albin Alfonsson satte det förlösande 6–4-målet med fem minuter kvar. Sedan fick Mattias Zeilon göra sjuan i tom kasse och tre nya VIBK poäng var ett faktum.
– Försvarsinsatsen totalt sett är riktigt bra och vi fortsätter att inte släppa in många mål. Det känns tryggt att vi har det spelet att luta oss tillbaka mot. På det totala så är vi bättre och vinner rättvist.

VIBK är nu kvar som ensam serieledare i division två, fyra poäng före tvåan CL98IC som dock har en match mindre spelad. 

Poängen VIBK: Jonatan Green 1+2, Johan d.ä Carlsson 0+1, Mattias Zeilon 1+2, John Pettersson 2, Victor Wall 1+2, Albin Alfonsson 2+0. 

Det blev en jämn kamp mellan lagen. VIBK avgjorde i sista perioden.
Det blev en jämn kamp mellan lagen. VIBK avgjorde i sista perioden.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!