"Vi går för ett nytt guld"

VM-guld för två år sedan. Sveriges målsättning inför innebandymästerskapet i Schweiz? "Vi går för ett nytt guld", säger förbundskapten Thomas Brottman.

Faluns Malte Lundmark är en av fyra debutanter i Sveriges VM-trupp. Arkivbild.

Faluns Malte Lundmark är en av fyra debutanter i Sveriges VM-trupp. Arkivbild.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Innebandy2022-10-10 11:15

Efter två raka finalförluster fick Sverige revansch under mästerskapet i Finland 2020.

Finalen mot hemmanationen slutade med nionde VM-guldet för Blågult efter 6–4-segern.

En framgång som nu ska upprepas i schweiziska Zürich och Winterthur den 5-13 november.

"Jag har alltid haft filosofin att man försvarar inte nya guld – man vinner dem. Det är viktigt att man är i ett jakttänk och inte i ett försvarstänk. Man måste vara på jakt efter något för annars är det lätt hänt att man blir tillbakalutad om man ska försvara. Vi går för ett nytt guld och det ska vinnas", säger förbundskapten Thomas Brottman i ett pressmeddelande.

I VM-truppen på 20 spelare finns fyra debutanter – Linus Holmgren, Malte Lundmark, Linus Malmström och Carl Bending-Sörling – och dessutom hela sju spelare från en och samma klubb, nämligen Falun.

"Det är jättekul såklart och det är något jag har strävat efter länge. Det är ett mål jag har haft sen jag var liten så det känns jättekul", säger debutanten Lundmark i pressmeddelandet.

"Det har känts som att jag har legat lite på gränsen. Det är hård konkurrens och många duktiga spelare, men det har känts bra senaste samlingarna som jag har varit med."

Fakta: Sveriges VM-trupp

Målvakter: Carl Bending-Sörling, Kalmarsund, Jon Hedlund, Pixbo Wallenstam.

Utespelare: Hampus Ahrén, Nykvarn, Casper Backby, Falun, Rasmus Enström, Falun, Alexander Galante Carlström, Falun, Tobias Gustafsson, Storvreta, Kevin Haglund, Kalmarsund, Linus Holmgren, Falun, Emil Johansson, Falun, Malte Lundmark, Falun, Linus Malmström, Helsingborg, Robin Nilsberth, Zug United, Schweiz, Kim Nilsson, Kalmarsund, Linus Nordgren, Helsingborg, Ludwig Persson, Växjö, Niklas Ramirez, Växjö, Johan Samuelsson, Falun, Jesper Sankell, Växjö, Albin Sjögren, Storvreta.


Fakta: Så spelas VM

Gruppspel

5 november klockan 12.00: Tyskland-Sverige.

6 november kl 12.00: Sverige-Lettland.

7 november kl 18.05: Sverige-Tjeckien.

Kvartsfinaler den 10 november, semifinaler den 12 november och bronsmatch samt final den 13 november.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!