”Vi tar med oss bussen in i hallen”

Ett ligaguld, ett ligasilver, ett ligabrons och två cupguld i Bundesliga. Den meritlistan snackar man inte bort. – Då var jag i bättre form än vad jag är nu, säger Nybrobacken Samuel Slättman.

Foto: Arkiv/Montage

Innebandy2016-11-18 13:00

Att man flyttar till Tyskland för att spela innebandy hör inte till vanligheterna. 

För några år sedan gjorde Nybros defensivt skicklige back, Samuel Slättman det.

– När jag gick på Växjö Fria gymnasium åkte vi ner till staden Weissenfels och spelade en Sparkasse Cup två gånger. En klasskamrat drog några år senare med mig och en till dit, säger Samuel Slättman. 

Han spelade i Bundesliga med UHC Sparkasse Weissenfels och facit blev ett ligaguld, ett ligasilver, ett ligabrons och två cupguld på tre säsonger.

– Det var utvecklande för mig som innebandyspelare och där kunde man fokusera fullt ut på träning och gnugga detaljer, säger han.

Hur står sig den tyska ligan i jämförelse med Sverige?

– Tyska ligan är inte lika fysisk som svensk innebandy. I övrigt är nivån på ligan ganska ojämn men det fyra bästa lagen hade nog tillhört toppen i division 2. 

Tuff start på säsongen

Nybro är nykomlingar i division 2 och inlett knackigt – fem poäng på sju matcher och de ligger sist i tabellen. 

– Vi har tyvärr en alldeles för tunn trupp, det har vi fallit på i många matcher. Vi har spelat fem mot fem på endast två träningar sedan vi började i september. I tisdags var vi åtta utespelare.

Försäsongen kantades av dålig spelaruppslutning och endast en träningsmatch innan seriepremiären. Senast slog de visserligen Nässjö med 7–3.  

Inför kvällens match mot Vimmerby är taktiken glasklar:

– Vi tar med oss bussen in i hallen och hoppas att någon av våra snabba forwards lyckas peta in någon boll. Vi vet att vi kan störa dem om vi har en bra dag. Givetvis är Vimmerby skyhöga favoriter, synd att vi möter dem nu när de har fått upp ångan. 

Själv har han vissa skadebekymmer.

– Jag har drabbats av en muskelbristning i baksida lår, så jag får väl jogga mig genom matchen. Men jag ska spela. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!