VIBK är hetare än på många år

Vimmerby IBK har några magra år bakom sig. Både sportsligt och publikt. Nu har pendeln svängt över. En bra avslutning på säsongen kan ta VIBK tillbaka till division ett. Dessutom har publiken hittat tillbaka till Idrottshallen. I morgondagens toppmatch mot Barnarp väntas storpublik. - Nu går vi för avancemang. Det finns inget annat, säger nyckelspelaren Kim Karlsson.

Kim Karlsson trivs i sin offensiva roll. Ska han bli matchvinnare igen för VIBK mot Barnarp på söndag? Foto: Magnus Strömsten

Kim Karlsson trivs i sin offensiva roll. Ska han bli matchvinnare igen för VIBK mot Barnarp på söndag? Foto: Magnus Strömsten

Foto:

Innebandy2015-02-13 23:53


I flera år har Vimmerby IBK varit ett mittenlag i division två. Några gånger har man tvingats kvala sig kvar. Sällan har man varit med i någon toppstrid. Det har också gjort att intresset för laget har minskat. Publiksiffrorna har sällan tagit sig över 200 åskådare.

Mer innebandysnack
Det var länge likadant den här säsongen. Sista hemmamatchen innan jul, mot Örlogsstaden, sågs av 140 personer.
Men nu har något hänt. I takt med VIBK:s framgång har publiken hittat tillbaka. Flera av matcherna den senaste tiden har lockat över 300 åskådare.
- Det är skillnad att spela inför 300-400 istället för 100. Man liksom tänder till lite extra. Det är riktigt roligt, tycker Kim Karlsson.
Tränaren Jonas Friberg:
- Det märks överallt att intresset har ökat. Det är fler och fler som kommer fram på stan och vill prata innebandy. Jag tror att vi kan nå upp mot 500 i publiken mot Barnarp.

Bra utgångsläge
Barnarp, ja. Det är laget som leder serien och det motstånd som väntar Vimmerby i hemmahallen i morgon. VIBK har överraskat stort under säsongen och med fem matcher kvar att spela har laget klar chans på uppflyttning. Två lag tar steget upp och Vimmerby är i skrivande stund trea, två poäng bakom tvåan Örlogsstaden. Till Barnarp skiljer det åtta poäng.
- Även om jag tror att vi slår Barnarp så känns det inte som att de kommer tappa det här. Sen tror jag att vi och Örlogsstaden gör upp om den andra platsen, säger Kim Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!