VIBK är storfavoriter mot bottenlaget

Det mesta flyter på för Vimmerby IBK nu. Man toppar division två och har en formkurva som pekar spikrakt uppåt. På fredag möter man bottenlaget Månsarp på hemmaplan i en match där VIBK är stora, stora favoriter.

Nästa uppgift för Michael Elmér och hans VIBK: Månsarp på hemmaplan.

Nästa uppgift för Michael Elmér och hans VIBK: Månsarp på hemmaplan.

Foto: Haris Dreco

Innebandy2019-12-05 19:00

Serieledarna Vimmerby välkomnar serietian Månsarp till Vimmerby Sporthall på fredagskvällen. 
– Tabellmässigt är det ett sämre motstånd än senast (mot Slätafly) men alla matcher har sina förutsättningar och det gäller att vi kommer upp i nivå. Idrott är en form av färskvara där man inte kan förlita sig på förra matchen, säger Vimmerby IBK:s tränare Michael Elmér.

Elmér och hans gäng tog som bekant en mycket skön seger (7–4) mot Slätafly senast. 
– Slätafly och CL98IC är de mest kompetenta lagen vi mött den här säsongen. Det krävdes ganska mycket från oss och vi testade ju att gå upp på två femmor direkt från start, säger Elmér.

Till matchen mot Månsarp kommer man inte att inleda med två femmor, ifall man har tillräckligt med spelare tillgängliga.
– Vi har haft lite krassliga spelare så vi väntar till precis innan samlingen. Men jag drivs av att många spelare ska vara i spel och nu kommer vi förhoppningsvis rulla på tre femmor under de kommande två matcherna, sedan får vi se hur det blir efter det.

I slutet på förra veckan stod det klart att rutinerade Jonas Elofsson kommer finnas med i VIBK fullt ut resten av säsongen.
– Vi ser honom som en bra mentor och det blir ett helt annat spel med honom inne. Hans pondus och kompetens betyder mycket och gör att de yngre spelarna i hans femma kan släppa loss mer, säger VIBK-tränaren.

Patrik Karlsson kommer att vakta kassen för VIBK.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!