VIBK-backen erbjöds att träna med juniorlaget – nära ny klubb

Från Vimmerby IBK – till Rimforsa IF. Det steget kan Ricky Gustafsson ta. – Just nu lutar det åt Rimforsa, säger han.

Ricky Gustafsson ser ut att ha gjort sitt i Vimmerby IBK. Just nu tränar han med Rimforsa IF och en övergång är inte omöjlig. Foto: Magnus Strömsten/Arkiv

Ricky Gustafsson ser ut att ha gjort sitt i Vimmerby IBK. Just nu tränar han med Rimforsa IF och en övergång är inte omöjlig. Foto: Magnus Strömsten/Arkiv

Foto:

Innebandy2017-08-19 06:25

Under flera säsonger har Ricky Gustafsson varit en av Vimmerbys bästa backar.
Men nu verkar det vara slut.

Den spelskicklige 28-åringen har inte tränat något under försäsongen – och ingår inte i den A-lagstrupp som VIBK har spikat.

I förra veckan hade Ricky Gustafsson ett möte med VIBK-tränarna Jonas Friberg och Lennart Lundgren.
– Jag var sugen på att dra igång igen, men blev erbjuden att träna med juniorlaget. De vill satsa på spelarna som har varit med från början.

Hur känner du kring det?
– Jag förstår hur de tänker och respekterar deras beslut fullt ut. Samtidigt kan jag tycka att det är lite väl tidigt att börja redan i maj. Jag brukar inte vara så flitig på försäsongen. Det verkar vara tuffare krav i år. Och som sagt: det respekterar jag.

Är det aktuellt att ta ”den långa vägen tillbaka” via juniorlaget?
– Nej, inte som det känns nu. Jag spelar innebandy för att det är roligt, och jag tror inte det skulle vara så roligt att träna med 15-16-åringar. Det känns som att vägen tillbaka är ganska lång.

Istället är det mycket möjligt att Ricky Gustafsson hamnar i division två-klubben Rimforsa IF.
– Jag känner ”Hasse” Karlsson (RIF:s tränare) sedan tidigare och frågade om jag var välkommen. Och de tog emot mig med öppna armar, kan man väl säga. Jag var där och tränade i måndags och onsdags.

Dina intryck så här långt?
– Det känns bra. Det finns många duktiga spelare i laget, bland annat Tobias Claesson och Marcus Karlsson. Tanken är att jag ska träna med Rimforsa ett par gånger till innan jag bestämmer mig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!