VIBK blev hårt straffade av Karlskrona

Seger senast. En ny på väg? Det var förhoppningarna för Vimmerby i damettan, men nä. Karlskrona visade sig betydligt mer effektivt och vann stort (3–10). "Jag tycker att spelet säger något annat än siffrorna", säger VIBK-tränaren Micael Nilsson.

Karlskrona jublar. Gästerna sårade Vimmerby gång på gång med blixtsnabba omställningar.

Innebandy2021-10-16 15:45

Ett VIBK kom till spel hemma i idrottshallen med gott självförtroende efter de inledande matcherna. Karlskrona såg på förhand heller inte ut som något överkomligt motstånd. Gästerna låg bakom Vimmerby i tabellen och hade ingen seger så här långt.

Det skulle komma att förändras – och det med besked.

För VIBK stämde vare sig försvarsspel eller anfallsspel fullt ut den här lördagseftermiddagen. Framåt var ineffektiviteten påtaglig.

Det var första perioden ett bevis för. 0–3 i näbben. Detta trots ett stort övertag i skottstatistiken, men den saknar som ni vet egentlig betydelse.

– Vi har mängder av chanser, men det är också så att spelvändningar hör till det här spelet. Vi hade inte riktigt balansen och tar inte närmaste vägen när vi tappar boll, menar Nilsson och nämner att kommunikationen kanske inte var vad den borde varit fullt ut.

Hoppet tändes ändå när målfarliga Sofia Söderlund reducerade på pass från Svea Backstad tidigt i mittperioden.

Det fanns också bud på fler VIBK-mål. De kom inte. Istället öppnade sig de svartvita bakåt och vips var ställningen 1–6 efter tre snabba mål av Karlskrona – som också hade en säker sista utpost i form av målvakten Amanda Lundberg. I slutet av perioden väcktes hoppet igen om en scenförändring, då återigen Sofia Söderlund höll sig framme. Efter skott av Mirelle von Schantz styrde hon snyggt bollen i mål via stolpen. 2–6.

VIBK jobbade hårt för en tidig reducering och att försöka nå viss närkontakt i inledningen av tredje perioden. Det ville sig inte.

Karlskrona spelade kontrollerat och höll Vimmerbyspelarna utanför sig i försvarszon – och var fortsatt effektiva framåt. Efter 47 spelade minuter kom nådastöten, då Elin Holmström satte sitt tredje mål och 2–7. Hemmalaget släppte alldeles för enkelt till för stora ytor för gästerna från Blekinge, som i förhandssnacket nämnts som en av seriefavoriterna. Mot ett många gånger naivt spelande VIBK fick de en förhållandevis enkel resa mot tre viktiga poäng.

Till slut blev det 3–10 efter att Lisa Hultgren reducerat för Vimmerby i slutet.

Tränaren Micael Nilsson berömde Minea Snickars och Emma Sjöqvist för sina insatser. Även kedjan med Nelly Passmark, Lisa Hultgren och Alva Gustafsson fick plus.

Närmast väntar Vetlanda.

Kortvarig glädje. Här har precis Sofia Söderlund gjort sitt andra mål i matchen och tänt ett visst hopp om VIBK-poäng, men nä...det var aldrig nära.