Ny rockad på ordförandeposten: "Inte så stort steg"

För två år sedan bytte Vimmerby IBK ordförande från Linda Södergren till Richard Mårtensson. När klubben höll årsmöte nyligen skedde en ny rockad. "Föreningen fungerar så pass väl att steget för mig att gå upp som ordförande igen blir inte så stort", säger Linda Södergren.

Linda Södergren är tillbaka som ordförande för Vimmerby IBK.

Linda Södergren är tillbaka som ordförande för Vimmerby IBK.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2024-06-17 19:00

Linda Södergren Har varit en av eldsjälarna i VIBK under många år och har haft ordförandeposten vid flera tillfällen. Efter två år som vice ordförande fick hon förtroendet att ta steget upp igen i samband med klubbens årsmöte i söndags.

– Bakgrunden är att Richard Mårtensson känner att tiden inte riktigt räcker till längre med tanke på jobb och familjeliv. Därför fick jag frågan att ta över igen. Richard stannar kvar i styrelsen också så det blir en bra lösning.

I övrigt blev det en förändring i styrelsen. Tony Fridh valdes in som ny ledamot. I övrigt fortsätter Jörgen Djurstedt som kassör, Camilla Svaxholm som sekreterare, Ingrid Snickars, Ulf Johansson och Therese Åberg som ledamöter. 

Ekonomiskt sett så gjorde föreningen ett underskott på 40 000 kronor för det gångna året. Det är i paritet med föregående års resultat.

– Resultatet kom som en glad överraskning och känns ändå hanterbart. Vi har köpt in en del nya matchställ och det är en investering som vi kommer ha glädje av under flera år. Sedan har vi ett eget kapital på runt 350 000 kronor så det känns tryggt. För att få upp intäkterna till klubben har vi som mål att bilda en marknadsgrupp som kan hjälpa till att dra in mer pengar från sponsorer.

Hur mår klubbens verksamhet i stort?

– Det fungerar väldigt bra på många punkter. Vi har en sportgrupp som jobbar med den sportsliga biten och en kioskgrupp som ser till att den verksamheten flyter. Det vi i styrelsen behöver fokusera på är framtid med visioner och utveckling. En annan utmaning är att få föräldrar till spelare att ställa upp ideellt i ännu större utsträckning.

Antalet medlemmar och utövare i klubben är i stort sett oförändrat från föregående år.

– Vi har runt 260 spelare totalt i klubben. Den enda förändringen är att det har blivit något färre bland de äldre ungdomarna, men tillkommit spelare bland våra yngsta utövare.

En utmaning som klubben brottas med är att få ihop träningstider.

– Tiderna i Idrottshallen räcker inte riktigt till. Dessutom finns frågetecken om A-laget skulle gå upp i division ett igen. Hallen är egentligen för liten för att spela där. Får man drömma fritt så hade jag gärna sett att visionen om en multiarena som togs fram för ett par år sedan blir verklighet. Men det är förstås långsökt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!